O echipă de cercetători londonezi a stabilit faptul că salvarea Terrei ar putea fi reducerea consumului de carne la nivel global. În plus, oamenii de ştiinţă au ţinut să precizeze că o asemenea măsură ar face bine nu doar planetei, ci şi locuitorilor acesteia, întrucât ar scădea semnificativ riscul de producere a infarctului.
Potrivit publicaţiei New Scientist, echipa condusă de profesorul Alan Dangour a analizat felul în care industria de creştere a animalelor ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon şi a încercat să estimeze care ar fi efectele unei asemenea măsuri asupra sănătăţii oamenilor.
S-a descoperit că această ramură a agriculturii ar putea într-adevăr reduce emisiile de carbon, însă condiţia esenţială pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi ca producţia şi consumul de carne să scadă cu 30 la sută. Oamenii de ştiinţă au precizat că fermele ar trebui să optimizeze folosirea energiei, de exemplu, captând şi folosind carbonul care se degajă din bălegar, fapt ce ar reduce cantitatea de gaze poluante eliberată în atmosferă.
Cercetătorii au precizat şi că efectele asupra sănătăţii oamenilor nu sunt deloc de neglijat. Oamenii de ştiinţă au anunţat că, potrivit calculelor, numărul persoanelor care mor prematur, din cauza atacurilor de cord, s-ar reduce cu 17 la sută, explicaţia fiind că populaţia ar consuma o cantitate mai mică de grăsimi saturate. „Studiul nostru nu promovează vegetarianismul, ci recomandă reducerea producţiei şi consumului de carne!”, a precizat profesorul Alan Dangour.