Fructul de kiwi a fost desemnat în mod oficial drept cea mai bună sursă de vitamina C, o substanţă care aduce beneficii incredibile pentru sănătate.
Robin Fraser, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Otago din Noua Zeelandă, a anunţat că acest fruct ar putea fi secretul longevităţii, întrucât este alimentul care previne o gamă largă de afecţiuni hepatice, menţinând totodată leucocitele în cea mai bună stare.
Fraser, care este un patolog renumit şi care a tratat foarte mulţi pacienţi ce sufereau de diverse boli ale ficatului, este convins de beneficiile pe care fructul de kiwi le aduce sănătăţii.
Pentru a-şi explica această convingere, care l-a determinat chiar pe el să mănânce în fiecare zi un astfel de fruct, Fraser a comparat ficatul cu o sită care, atunci când funcţionează în parametri normali, filtrează eficient colesterolul din organism. Patologul a explicat că, în unele cazuri, găurile „sitei” hepatice se înfundă din cauza abuzului de alcool, a unei alimentaţii dezechilibrate, a fumatului, a medicamentelor şi chiar a stresului. În aceste situaţii, apare riscul aterosclerozei, unul dintre factorii declanşatori ai unor afecţiuni grave, precum boli cardiace, atacuri cerebrale, anevrisme şi chiar cangrenă.
Fraser a ţinut să precizeze că, împreună cu adoptarea unui regim de viaţă sănătos, consumul zilnic de kiwi poate regla funcţionarea ficatului. Patologul neozeelandez a menţionat că fructele de kiwi sunt cea mai bună sursă de vitamina C, substanţa activă care are capacitatea de a vindeca afecţiunile ficatului şi care este absolut necesară pentru „activitatea” leucocitelor.