marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci mutaţii genetice, asociate cu maladia Parkinson

Japonezii şi europenii care sunt purtători ai unor versiuni mutante a cinci gene sunt expuşi unui risc sporit de a se îmbolnăvi de maladia Parkinson, potrivit concluziilor formulate în urma a două studii medicale majore independente, informează Reuters.
Cele două studii, publicate în cel mai recent număr al revistei Nature Genetics, au fost efectuate pe un eşantion de peste 25.000 de voluntari şi sunt cele mai importante realizate în acest domeniu, până în prezent, care au încercat să determinte asocierea dintre genetică şi maladia Parkinson.
Un studiu efectuat în Japonia a vizat doar populaţia niponă, iar cel de-al doilea studiu, efectuat în Statele Unite, s-a concentrat pe voluntari europeni.
În primul studiu, Tatshushi Toda, de la Universitatea Kobe din Japonia, au secvenţiat genomurile a 2.011 voluntari care sufereau de Parkinson şi a 18.381 de voluntari care nu sufereau de această maladie.
Persoanele care aveau Parkinson au prezentat mutaţii la nivelul genelor PARK16, BST1, SNCA şi LRRK2.
Al doilea studiu, coordonat de Andrew Singleton de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, a analizat genele a peste 5.000 de pacienţi cu ascendenţă europeană, care sufereau de Parkinson, şi a stabilit o puternică legătură între această maladie şi mutaţiile genelor SNCA şi MAPT.
Cele două echipe şi-au comparat datele şi au descoperit că mutaţiile PARK16, SNCA şi LRRK2 sunt asociate cu riscul de declanşare a maladiei Parkinson atât în populaţiile nipone, cât şi în cele europene, iar variaţiile genelor BST1 şi MAPT au impact asupra unor populaţii specifice.
Maladia Parkinson este o maladie neurodegenerativă care afectează 1-2% din populaţia în vârstă de peste 65 de ani. Boala se manifestă prin dificultăţi în deplasare, tremurat, rigidizare musculară şi dificultăţi în păstrarea echilibrului.
Deşi tratamentele medicale pot determina ameliorarea stării de sănătate a pacientului, ele nu pot să încetinească sau să oprească evoluţia bolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci mutaţii genetice, asociate cu maladia Parkinson .
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci mutaţii genetice, asociate cu maladia Parkinson0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei