O carte de bucate conţinând numeroase reţete culinare prin care bolnavilor de cancer de prostată li se recomandă să mănânce peşte, paste şi nuci braziliene a fost publicată recent în Marea Britanie, informează express.co.uk.
Reţetele sănătoase conţinute în "Prostate Care Cookbook" au fost concepute pentru a combate această maladie.
Autoarea Margaret Rayman, profesor de medicină nutriţională la Universitatea Surrey din Marea Britanie a declarat că aceste reţete, în care abundă broccoli, nuci, seminţe, peşte, tomate, ceapă şi usturoi, au capacitatea de a contracara schimbările biologice ce apar în organismul bolnav de cancer de prostată.
Multe dintre aceste alimente conţin doze mari de vitamine, asociate şi cu reducerea riscului de declanşare a acestei maladii.
Cartea a fost editată în colaborare cu experţii de la Prostate Cancer Research Foundation şi aduce o rază de speranţă celor peste 35.000 de persoane diagnosticate cu cancer de prostată în fiecare an, în Marea Britanie.