Depresia este o afecţiune mintală, caracterizată prin episoade de tristeţe şi melancolie patologică, ce durează mai mult de două, trei săptămâni şi au un impact negativ asupra vieţii intime, familiale, profesionale şi sociale a individului.
Cele mai eficiente plante în combaterea depresiei sunt: calomfir, cerenţel, odolean, roiniţă, talpa-gâştei, sunătoare, rozmarin, salvie şi busuioc.
Plantele se mărunţesc, se amestecă în cantităţile date (100 de grame din fiecare plantă) şi se iau, câte o linguriţă de 4 ori pe zi, sublingual (se ţin sub limbă, într-o stare de relaxare totală, timp de 15 minute, apoi se înghit cu apă plată).
Băi aromatice
Acest amestec de plante, poate fi folosit şi pentru băi aromatice (200 grame de amestec de pulbere se lasă la macerat timp de 24 de ore într-un litru de apă, apoi se toarnă în apa caldă de baie, cu adaos de câte 10 picături de: ulei volatil natural de iasomie şi lavandă).
Remedii pentru insomnie
În cazul în care suferiţi de insomnie, se poate utiliza, următorul ceai medicinal: părţi egale de flori şi frunze de păducel, talpa gâştei şi flori de tei. Se prepară sub formă de infuzie (o lingură rasă, la o cană cu apă). Se bea câte o cană, cu o jumătate de oră înainte de culcare, îndulcită cu miere. În timpul zilei, folosiţi infuzie de sunătoare, o linguriţă cu vârf la o cană cu apă, câte două căni pe zi, timp de 2 săptămâni.
Când ţineţi diete
În dietoterapie, următoarele alimente şi suplimente, au dat rezultate foarte bune: cereale: grâu 200 grame pe zi, hrişcă 200 grame pe zi, legume: ceapă 1-2 pe zi, praz 100grame pe zi, ţelină 100 grame pe zi, fructe: caise, alune crude, nuci 200 grame, coacăze negre 100 grame pe zi, polen apicol 30-50 gr, dar şi spirulină 5-10 comprimate pe zi, ginkobiloba 3-5 comprimate de 3 ori pe zi, mumio, 2 comprimate pe zi.
Nu sunt recomandate următoarele: cafeaua, grăsimile, sucurile acidulate, ceaiul negru, dulciurile. În cazul în care se constată variaţii ale glicemiei, se recomandă compuşi alimentari care conţin crom.
Se recomandă, pe toată perioada tratamentului, supravegherea permanentă a unui specialist, care va monitoriza şi îndruma procesul terapeutic, cât şi intrarea obligatorie într-un program de consiliere psihologică.
MOISOIU TRAINING METHODS
Psiholog - psihologia muncii – organizaţională.
- psihologia transporturilor
- psihologie clinică
Trainer
E-maill: training.reality@gmail.com,
Telefon: 0753937223