Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conţinutul de proteine din lapte influenţează dezvoltarea bebeluşilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Specialiştii în nutriţie infantilă susţin că laptele matern conţine mai puţine proteine decât laptele praf. Până nu demult, se credea că bebeluşii hrăniţi cu lapte praf, care au tendinţa să fie mai mari decât ceilalţi, sunt „programaţi” să acumuleze grăsime, deci ar fi supuşi unui risc sporit de a fi obezi. Acum, potrivit rezultatelor unui studiu recent, ar fi indicat ca nivelul de proteine conţinut în laptele praf să scadă.

În cadrul studiului efectuat în Belgia, Italia, Germania, Polonia şi Spania, au fost analizate cazurile a 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada 2002-2004. Micuţii au fost monitorizaţi iniţial în primul an de viaţă, fiind împărţiţi în trei categorii: unii au fost hrăniţi cu lapte praf cu conţinut scăzut de proteine, alţii au primit lapte praf cu nivel ridicat de proteine, iar alţii au fost alăptaţi. Cei încadraţi la bebeluşi alăptaţi trebuia să fie hrăniţi exclusiv cu lapte matern sau să primească maximum trei „doze” de lapte praf pe săptămână.

Următorul pas a fost monitorizarea dezvoltării copiilor până la vârsta de doi ani, fiindu-le înregistrate în mod periodic greutatea, înălţimea şi indicele de masă corporală. La vârsta de doi ani, din punct de vedere al înălţimii, nu era nici o diferenţă între cele trei categorii, însă bebeluşii care primiseră mai multe proteine aveau cea mai mare medie de greutate. Cercetătorii au sugerat ideea că aportul mai scăzut de proteine la această vârstă ar putea proteja copiii împotriva obezităţii pe măsură ce cresc.

Toţi subiecţii urmează să fie monitorizaţi în continuare, pentru a se vedea dacă această teorie se va confirma. Profesorul Berthold Koletzko, din cadrul Universităţii din München, a ţinut să explice: „Aceste rezultate scot în evidenţă importanţa promovării şi susţinerii alăptatului, datorită beneficiilor pe termen lung pe care le aduce copiilor”. Berthold Koletzko a mai spus că experimentul efectuat a arătat, de asemenea, faptul că limitarea conţinutului de proteine din laptele praf cu care sunt hrăniţi bebeluşii poate normaliza procesul de dezvoltare acolo unde este cazul şi poate reduce riscul copiilor de a suferi de supraponderabilitate şi obezitate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conţinutul de proteine din lapte influenţează dezvoltarea bebeluşilor.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conţinutul de proteine din lapte influenţează dezvoltarea bebeluşilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei