Primul sfat pentru a lupta împotriva respiraţiei urât mirositoare este o igienă buco-dentară ireproşabilă. Pentru a elimina un maximum de bacterii, principalele cauze ale halitozei, spălaţi-vă pe dinţi de cel puţin două ori pe zi.
O carie netratată, o gingivită sau un abces dentar pot provoca halitoza.
Nu uitaţi să vă periaţi regulat limba, pentru că acolo se adună reziduurile. În restul zilei, folosiţi un curăţător de limbă, pe care îl puteţi găsi în farmacii. Potrivit unui studiu, acest gest minim diminuează mirosul cu 50 la sută.
De asemenea, pentru a vă împrospăta respiraţia, beţi cât mai multe lichide. În acest mod, luptaţi şi împotriva gurii uscate. Bacteriile care sunt la originea respiraţiei urât mirositoare se dezvoltă mai uşor într-un mediu uscat. În ceea ce priveşte hrana, este bine să evitaţi anumite alimente şi băuturi, cum ar fi cafeaua, alcoolul, usturoiul, brânza şi, în general, produsele lactate care "încarcă" gura.Unele plante au proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi dezodorizante, care pot acţiona într-un mod eficient: mestecaţi mărar sau pătrunjel proaspăt, cuişoare sau un baton de scorţişoară, beţi o cană de ceai verde.
Un alt sfat pentru a înlătura respiraţia urât mirositoare este să faceţi gargară, chiar dacă efectul este adesea de scurtă durată. Există unele sprayuri care maschează temporar mirosurile şi elimină bacteriile. Ele trebuie folosite totuşi fără excese, pentru evita iritaţiile.
Nu în ultimul rând, guma de mestecat pe bază de mentă sau clorofilă, dar care nu conţine zahăr, vă poate împrospăta respiraţia şi activează salivarea.