Cercetătorii de la Spitalul Addenbroke din Cambridge au introdus doze zilnice mici de făină de arahide în alimentaţia a patru copii care sufereau de forme severe de alergie provocată de aceste seminţe, crescând, treptat, concentraţia.
La sfârşitul experimentului, fiecare copil putea ingera cel puţin zece arahide fără să aibă o reacţie adversă, ceea ce reprezintă, în opinia specialiştilor, o cantitate mai mult decât suficientă pentru protejarea copiilor împotriva dozelor accidentale de seminţe.
La a doua etapă a studiului au participat 20 de copii, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 17 ani, unii dintre ei putând ulterior să consume până la 12 arahide pe zi.
Pacienţii trebuie să îşi menţină această toleranţă prin consumul zilnic a cinci arahide, a explicat Andrew Clark, specialist în alergiile pediatrice, coordonatorul studiului.
"Pentru fiecare dintre participanţi, o reacţie adversă ar putea conduce la un şoc anafilactic, ce poate fi letal. (Procedeul, n.r.) nu asigură o vindecare permanentă, dar, atât timp cât vor continua să îşi ia doza zilnică, îşi vor păstra toleranţa", a completat Clark.
În Marea Britanie, unul din 50 de copii este alergic la arahide, iar ingerarea accidentală a acestor seminţe poate produce tulburări respiratorii, infarct şi chiar deces.