Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ouăle, benefice pentru sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Persoanele cărora le place să mănânce multe ouă au un motiv de bucurie. Un studiu al oamenilor de ştiinţă a relevat faptul că substanţele nutritive din acestea reduc riscul apariţiei de malformaţii genetice şi promovează sănătatea ochilor.

Până nu demult, beneficiile consumului de ouă erau puse la îndoială, generând o polemică ştiinţifică, dar noul studiu susţine rolul benefic pe care ouăle îl joacă într-o alimentaţie sănătoasă.

Rezultatele cercetărilor arată că acestea sunt o sursă importantă de proteine de calitate, care promovează creşterea, dezvoltarea şi întărirea muşchilor, menţinând în acelaşi timp nivelul de energie.

Deşi studiul a relevat şi faptul că există o legătură între consumul de ouă şi o incidenţă sporită a cazurilor de diabet de tip 2, se estimează că viitoarele cercetări vor descoperi şi identifica potenţialele mecanisme fiziologice ce se declanşează în aceste cazuri.

Autorii studiului susţin că ouăle pot promova sănătatea chiar şi în cazul unor stiluri de viaţă şi alimentaţie mai puţin bune.

Această concluzie se bazează pe faptul că subiecţii participanţi la studiu şi care au raportat un consum frecvent de ouă aveau un indice de masă corporală (IMC) mai mare, vârste mai înaintate, erau mai predispuşi la fumat şi la a fi afectaţi de hipertensiune arterială şi beau alcool.

În ciuda acestor „neajunsuri”, ouăle incluse în dietă şi-au menţinut proprietăţile şi au avut aceleaşi efecte benefice asupra sănătăţii.

„Ouăle oferă foarte multe substanţe nutritive care au o contribuţie majoră asupra calităţii generale a alimentaţiei”, au concluzionat autorii studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ouăle, benefice pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ouăle, benefice pentru sănătate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei