miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regimurile sărace în calorii şi bogate în grăsimi nesaturate dopează memoria

Un regim alimentar ce conţine cu până 30% mai puţine calorii şi care este bogat în acizi graşi nesaturaţi dopează memoria, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii germani şi care a fost publicat, luni, în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informează AFP.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 50 de persoane, cu vârsta medie de 60 de ani, şi confirmă rezultatele studiilor anterioare, efectuate pe animale. Cercetătorii au monitorizat şi testat funcţiile mentale ale voluntarilor timp de trei luni, a explicat A.V. Witte, doctor neurolog în cadrul serviciului de medicină internă al Universităţii Munster din Germania, unul din principalii autori ai studiului.

Cercetătorii au împărţit voluntarii în trei grupe de studiu. O grupă a primit un regim alimentar cu un conţinut caloric redus cu 30%, iar un al doilea grup a primit un regim cu 20% mai bogat în acizi graşi nesaturaţi. Alimentaţia celui de-al treilea grup de studiu nu a fost modificată.

Experienţele efectuate pe şoareci au demonstrat că o reducere a aportului caloric şi o creştere a acizilor graşi nesaturaţi, ce se găsesc din abundenţă în uleiul de măsline şi în peşte (somon, ton, sardine) au contribuit la îmbunătăţirea memoriei animalelor.

În acest prim studiu efectuat pe oameni, voluntarii din primul grup de studiu - grupul care a primit un conţinut redus de calorii - au dovedit o evidentă îmbunătăţire a scorurilor înregistrate la testele verbale de memorie. Acelaşi grup, al regimului alimentar cu un conţinut redus de calorii, a prezentat şi o scădere a nivelului insulinei şi a marcatorilor inflamaţiilor. Aceste rezultate deschide o nouă cale, pentru cercetarea rolului insulinei şi al inflamaţiilor în declinul funcţiilor cerebrale provocat de îmbătrânire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regimurile sărace în calorii şi bogate în grăsimi nesaturate dopează memoria.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regimurile sărace în calorii şi bogate în grăsimi nesaturate dopează memoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei