miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echitaţia, benefică pentru trup şi minte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Echitaţia nu este doar un sport nobil, ci şi foarte sănătos.

Potrivit unui nou studiu, practicarea echitaţiei atenuează durerile de spate şi, în plus, sporeşte încrederea în sine şi starea emoţională a călăreţului.

Aceste descoperiri de ultimă oră contribuie la „bagajul” deja consistent de dovezi că echitaţia şi programele de terapie prin hipism sunt extrem de benefice pentru pacienţii răniţi şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Autoarea studiului, Margareta Hakanson, a declarat că principalul motiv pentru aceste beneficii pare a fi faptul că „mişcările transferate dinspre corpul calului către călăreţ sunt asemănătoare cu cele pe care le face un om atunci când merge”.

„Nu există mişcări excesive sau exagerate. Este vorba, de fapt, de o influenţă bilaterală continuă asupra echilibrului de postură care ajută la îmbunătăţirea reacţiilor de echilibrare şi la controlarea mişcărilor delicate ale călăreţului”, a explicat omul de ştiinţă.

În cadrul studiului, Margareta Hakanson şi colegii săi au analizat felul în care echitaţia, împreună cu alte câteva terapii asociate acestui sport, a afectat starea de sănătate a 24 de pacienţi care sufereau de dureri de spate şi de alte probleme. În urma tratamentului efectuat, a fost evaluată starea fizică, dar şi cea mintală a practicanţilor călăriei, şi, în cazul tuturor subiecţilor, s-a constatat o îmbunătăţire semnificativă.

„Pentru persoanele care suferă de dureri de spate, plimbarea călare oferă momente de relaxare. În afară de influenţarea în mod pozitiv a mişcării, efectele psihologice ale îndrumării unui animal de dimensiunea unui cal şi ale comunicării cu acesta promovează sporirea nivelului de încredere în propriile forţe”, a mai spus Margaret Hakanson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echitaţia, benefică pentru trup şi minte.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echitaţia, benefică pentru trup şi minte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei