Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci sfaturi pentru depistarea afecţiunilor tiroidiene

Depistarea timpurie a afecţiunilor tiroidiene poate evita simptomele neplăcute şi complicaţiile medicale periculoase, informează IVillage.com.

Chiar dacă este nevoie de o vizită la medic pentru teste de sânge şi de o radiografie pentru diagnosticare, fiecare persoană poate să îşi facă singură o mică examinare tiroidiană acasă, având nevoie doar de o oglindă şi de puţină apă.

Primul pas - Se recomandă folosirea unei oglinzi fixe sau mobile, care trebuie ţinută în apropierea feţei. Persoana care face acest test trebuie să vadă foarte clar zona gâtului, cuprinsă între mărul lui Adam şi claviculă. Aceasta este zona unde este localizată glanda tiroidă.

Pasul al doilea - Capul trebuie lăsat uşor pe spate, astfel încât bărbia să fie orientată în sus. Persoana care face acest test trebuie să poată vedea în continuare zona cuprinsă între mărul lui Adam şi claviculă.

Pasul al treilea - Beţi puţină apă. În timp ce înghiţiţi, priviţi cu atenţie zona menţionată. Căutaţi orice vi se pare neobişnuit, precum un nod sau o umflătură (dar nu mărul lui Adam, deoarece oricum trebuie să priviţi mai jos de el). Acest pas poate fi repetat de câteva ori, pentru a vă asigura că nu vă scapă nimic.

Pasul al patrulea - Mai beţi puţină apă, dar de această dată, în timp ce înghiţiţi, palpaţi zona dintre mărul lui Adam şi claviculă. După ce aţi înghiţit, continuaţi să palpaţi uşor această zonă din partea de jos a gâtului dumneavoastră, pentru a vedea dacă există noduri sau umflături.

Pasul al cincilea - Dacă totul vi se pare normal, testul a luat sfârşit. În orice caz, dacă aţi remarcat o porţiune inflamată, un nod sau o umflătură în jurul glandei tiroide, consultaţi imediat un medic.

S-ar putea să nu fie nimic grav, dar aceste simptome pot să indice o mică afecţiune a glandei tiroide sau chiar cancer tiroidian. Doctorul va putea să stabilească un diagnostic şi să vă recomande imediat tratamentul necesar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci sfaturi pentru depistarea afecţiunilor tiroidiene.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cinci sfaturi pentru depistarea afecţiunilor tiroidiene5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei