Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapia de grup combate depresia

Terapia de grup în care se învaţă tehnicile de meditaţie este la fel de eficientă ca şi tratamentul medicamentos prescris pentru a împiedica anumite persoane să intre în starea de depresie, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Consulting and Clinical Psychology, informează bbc.co.uk.

Comparativ cu tratamentul medicamentos, această "terapie cognitivă bazată pe conştiinţa concentrată asupra prezentului" (MBCT) este mai ieftină pentru Sistemul Naţional de Sănătate, potrivit experţilor britanici.

Studiul a fost finanţat de Medical Research Council, a pus bazele MBCT şi a fost iniţiat în 2002 de către o echipă de psihologi din Canada şi de la redutabilele universităţi Oxford şi Cambridge. În privinţa îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor, autorii lui susţin că MBCT este chiar mai eficientă decât medicamentele.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 123 de pacienţi şi a relevat faptul că rata vindecărilor este asemănătoare în ambele grupuri de studiu, cel al pacienţilor care au recurs la această terapie, respectiv cel al pacienţilor care au primit medicamente.

Acest studiu confirmă datele statistice din Marea Britanie, care au indicat faptul că "terapiile prin discuţii" sunt la fel de eficiente ca medicamentele în tratarea depresiilor moderate. Totuşi, potrivit autorilor săi, este pentru prima oară când terapia de grup a fost oficial luată în calcul ca o alternativă pentru tratamentul medicamentos.

Sesiunile de terapie în grup includ predarea tehnicilor de meditaţie bazate pe principiile de bază ale religiei budiste. Scopul acestor sesiuni este ca pacienţii să stăpânească anumite procese cognitive, care îi vor face să fie capabili să lupte şi să învingă tendinţa lor de a deveni depresivi.

Marjorie Wallace, preşedinta asociaţiei umanitare "SANE", specializată în ajutorul oferit pacienţilor suferind de maladii psihice, a declarat că va finanţa cercetările viitoare din acest domeniu şi că este convinsă că vechile tehnici de meditaţie pot fi folosite cu succes alături de psihoterapia modernă în tratarea pacienţilor care suferă de depresie pe termen lung.

În prezent, potrivit datelor oficiale, peste 3,5 milioane de persoane din Marea Britanie suferă din cauza acestei maladii psihice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia de grup combate depresia.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Terapia de grup combate depresia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei