Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Insuficienţa venoasă, o boală evolutivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Insuficienţa venoasă este o boală ce poate debuta cu simptome cărora nu le dăm o prea mare importanţă, cum ar fi senzaţia de greutate în picioare şi crampe. Dacă însă această boală nu este tratată corespunzător încă de la primele semne, poate genera complicaţii mai grave.

Insuficienţa venoasă se manifestă în principal prin dureri, senzaţia de picioare grele, crampe şi uneori mâncărimi puternice la nivelul membrelor inferioare. Din păcate, de cele mai multe ori persoanele care se confruntă cu astfel de probleme întârzie să se prezinte la medic şi preferă să ceară sfaturi în dreapta şi în stânga. De-abia când simptomele devin din ce în ce mai greu de suportat, pacienţii merg la doctor pentru a primi tratament.

 

Boală evolutivă

Insuficienţa venoasă face parte din categoria bolilor evolutive pentru că începe cu simptomele enumerate mai sus, după care se ajunge în mod progresiv la o dezorganizare completă a pereţilor venoşi. Venele încep să se dilate şi apar varicele. În mod paradoxal, în acest punct al bolii, simptomele se atenuează, motiv pentru care persoanele afectate nu mai dau importanţă problemei de sănătate. Varicele apar şi ele progresiv de-a lungul timpului. Dacă afecţiunea nu este tratată la timp, pot apărea probleme la nivel cutanat, ca de exemplu ulceraţii ale picioarelor, inflamaţii ale pielii şi altele.

Există două tipuri de complicaţii asociate acestei boli venoase: complicaţii acute şi complicaţii cronice. Din prima categorie fac parte complicaţiile ce apar brusc, în mod spontan, cum ar fi de exemplu trombozele sau flebita (inflamarea peretelui venelor), care este şi ea o consecinţă a insuficienţei venoase. Poate apărea o flebită superficială, manifestată prin mişcarea unei vene superficiale, dar la fel de bine poate apărea şi flebita profundă. Mai există un fel de complicaţie, despre care se vorbeşte mai puţin, dar care este foarte gravă. Este cazul rupturilor hemoragice, din cauza cărora, la apariţia celui mai mic traumatism pe o piele foarte fragilă, varicele se pot rupe şi pot provoca o hemoragie gravă. În afară de complicaţiile acute, există şi cele cronice, acelea care apar progresiv, dintre care cele mai grave sunt ulceraţiile la nivelul picioarelor. Pot apărea însă şi alte complicaţii, ca de exemplu inflamaţii ale pielii.

 

Prevenirea riscurilor grave

Cea mai bună metodă de a preveni aceste riscuri este tratarea bolii cât mai repede posibil, încă de la primele semne, pentru a evita staza venoasă. Pentru asta, este bine ca încă de la primele simptome să mergeţi la doctor pentru a afla dacă există riscul ca boala să fie una evolutivă, întrucât se ştie că nivelul riscului evolutiv diferă de la persoană la persoană. După ce, în urma unei examinări clinice făcute de un specialist, s-a stabilit diagnosticul de varice, pacientul se va supune unei examinări echodoppler, care va permite evaluarea stadiului bolii şi în urma rezultatului se va putea prescrie un tratament adecvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Insuficienţa venoasă, o boală evolutivă.
 Vizualizări articol: 3046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Insuficienţa venoasă, o boală evolutivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei