miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sportul practicat incorect poate genera probleme de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Practicarea tenisului de câmp sau a badmintonului poate fi o metodă excelentă de a vă menţine în formă, dar, dacă nu sunteţi atent, s-ar putea ca mai târziu, la o vârstă înaintată, să aveţi de suferit din această cauză.

Rezultatele unui nou studiu condus de Navah Ratzon, directorul Departamentului de terapie ocupaţională din cadrul Universităţii din Tel Aviv, se aplică pentru a gamă largă de activităţi sportive. „Din ce în ce mai mulţi adulţi practică diverse sporturi în timpul liber. Însă, în urma cercetărilor efectuate am constatat că, atunci când activităţile sportive nu sunt practicate corect, pot avea efecte negative asupra sistemului musculo-scheletic”, a avertizat Ratzon.

În Statele Unite, de exemplu, problemele acestui sistem sunt principalul responsabil pentru apariţia diverselor dizabilităţi şi reprezintă cauza bolilor cronice în jumătate din cazurile înregistrate la persoanele cu vârste peste 50 de ani. Printre problemele sistemului musculo-scheletic se numără disconfortul, durerea sau diversele boli ale muşchilor, articulaţiilor sau ale ţesuturilor moi ce fac legătura între oase.

Analizând cazul jucătorilor de bowling, Ratzon a constatat că 62 la sută dintr-un eşantion de 98 de persoane au raportat probleme musculo-scheletice, mai precis dureri de spate, de degete sau de încheieturi. Potrivit studiului, durerea pe care un jucător de bowling o suferă este direct proporţională cu numărul de competiţii la care a participat.

Concluzia este că intensitatea activităţii sportive sporeşte riscul de deteriorare pe termen lung a sistemului musculo-scheletic. Riscurile devin cu atât mai mari în cazul sporturilor în care organismul este forţat în mod asimetric şi unde se execută mişcări repetitive.

Tocmai de aceea, Ratzon avertizează că toate sporturile cu mingea trebuie practicate cu atenţie. „Corpul trebuie să funcţioneze într-un anumit fel. Dacă săriţi să loviţi mingea de tenis din întoarcere, corpul se forţează prea mult, pentru că aceasta nu este o mişcare naturală”, a explicat Ratzon.

Cea mai bună metodă de prevenire a rănirilor în timpul practicării activităţilor sportive este să efectuaţi o încălzire eficientă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportul practicat incorect poate genera probleme de sănătate.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sportul practicat incorect poate genera probleme de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei