Aşa-numita tehnică a crononutriţiei se bazează pe ideea că organismul este programat biologic să execute diverse funcţii la anumite ore. „Brânza, de exemplu, este un medicament excelent împotriva colesterolului, atâta timp cât este consumată atunci când trebuie”, a explicat Alain Delabos. Nutriţionistul nu recomandă scăderea cantităţii de alimente şi nici consumul exagerat de fructe şi legume. În schimb, doctorul este de părere că mesele copioase care conţin cartofi prăjiţi şi friptură trebuie servite la patru până la şase ore după un mic dejun cu mâncăruri prăjite. El spune că alimentele dulci sunt permise după-amiaza, însă cina trebuie să conţină doar produse uşoare şi fără grăsime.
Cât despre fructe şi legume, Alain Delabos nu crede că trebuie consumate în exces. „Nu vă recomand să mâncaţi prea multe. Legumele saturează organismul cu săruri minerale şi favorizează acumularea unei cantităţi prea mare de lichide în corp”, a precizat nutriţionistul francez.