Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alimentaţia influenţează funcţionarea creierului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creierul are nevoie de o alimentaţie sănătoasă pentru a funcţiona la maximul capacităţilor sale. Oamenii de ştiinţă sunt de acord asupra faptului că mâncarea sănătoasă determină o mai bună capacitate de concentrare şi de memorare. Pentru a se dezvolta şi pentru a da randamentul maxim, creierul are nevoie de diverse substanţe, de vitamine, de minerale, oligoelemente, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali.

Potrivit lui Jean-Marie Bourre, membru al Academiei Franceze de Medicină şi specialist în neurofarmacie nutriţională, este sută la sută adevărat că o alimentaţie echilibrată chiar poate duce la o mai bună funcţionare a creierului. Bourre a precizat că 40 la sută dintr-o felie de pâine care se mănâncă la micul dejun serveşte la buna funcţionare a creierului în timpul dimineţii.

Vă întrebaţi probabil care este alimentaţia ideală pentru creier? Trebuie să faceţi tot posibilul să evitaţi alimentele bogate în grăsimi saturate: laptele gras, majoritatea cărnurilor cu excepţia celor de peşte, produsele care au în compoziţie grăsimi animale, ulei de nucă de cocos sau unt de cacao. Alegeţi, în schimb, peştele care este o adevărată sursă de proteine şi fier şi consumaţi cel puţin cinci porţii de legume şi fructe pe zi.

 

Antrenaţi-vă creierul

Pentru a potenţa capacităţile creierului, nimic nu este mai eficient decât antrenamentul. Stimularea intelectuală şi memorarea pot duce la creşterea legăturilor între neuroni şi-i pot face mai eficienţi. Cumpăraţi-vă un Nintendo DS şi cu ajutorul programului Celebral Challenge vă distraţi şi vă antrenaţi creierul în acelaşi timp. Acest joc propune efectuarea unor exerciţii bazate pe cinci criterii foarte bine definite: logică, matematică, memorie, vizualizare şi atenţie. Cu ajutorul altui program, Big Brain Academy, va trebui să răspundeţi la o serie de întrebări cât mai repede posibil într-un interval de 60 de secunde, după care veţi putea calcula propriul dumneavoastră progres atunci când profesorul Genius vă va anunţa rezultatele prestaţiilor dumneavoastră.

Dacă nu doriţi să vă cumpăraţi consola Nintendo DS, puteţi apela la diferite jocuri de gândire. Cel mai la modă acum este Sudoku, care îl puteţi găsi în paginile revistelor sau pe internet. Şi jocurile de cărţi sunt un bun antrenament pentru creier deoarece îmbunătăţesc capacitatea de memorare. De asemenea, diferitele jocuri de calcul şi de logică disponibile pe internet sunt benefice pentru materia cenuşie.

 

Odihnă cu program

Creierul dumneavoastră va fi mai eficient dacă îi acordaţi câteva pauze. Somnul vă permite să scăpaţi nu numai de oboseala fizică, dar în acelaşi timp este indispensabil şi pentru o bună funcţionare a creierului, mai ales atunci când vine vorba despre capacitatea de a învăţa. Respectaţi-vă orologiul biologic şi faceţi tot posibilul de a vă duce la culcare la aceeaşi oră. Dacă timpul vă permite, nu ezitaţi să vă odihniţi cel puţin o oră la prânz. Este recomandată, de asemenea, practicarea unor activităţi relaxante precum Yoga sau orice altă activitate care vă face plăcere: citiţi, ascultaţi muzică, plimbaţi-vă, mergeţi cu bicicleta sau priviţi un film.

Sănătatea creierului este strâns legată de sănătatea corpului dumneavoastră. Pentru a avea un creier care funcţionează la capacitate maximă trebuie să aveţi, de asemenea, un corp sănătos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentaţia influenţează funcţionarea creierului.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alimentaţia influenţează funcţionarea creierului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
(23 sep 2008, 12:50:47
"Cumparati-va un Nintendo DS si cu ajutorul programului Celebral Challenge..."

ai cumva firma de comercializare Nintendo???
2.   Saracii au creier dar n-au bani pt.alimente trimis de
(23 sep 2008, 13:10:15
Desteptii care au condus tara pret de 18 ani au mincat bine pt ca,creierul lor sa functioneze incit sa se gindeasca cum sa faca ca alimentele sa fie cit mai scumpe asa cum sint in ziua de azi. Nesimtitii. nu au luat in calcul ca dupa unele estimari FAO Baraganul irigat si lucrat ca lumea ar putea alimenta o populatie de zeci de milioane de locuitori.
3.   CREIR... trimis de
(23 sep 2008, 17:48:38
Daca maninci c.a.c.a.t.,ce HQ, poti sa ai ?
4.   Vai , vai de capul...vostru !!! trimis de
(23 sep 2008, 20:21:16
creierul influenteaza....alimentarea si nu...invers !!!!

din cauza asta n-o sa... intelegeti nici o data ce inseamna..."666" !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei