Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7908 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciupercile, bune pentru siluetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de studii preliminare sugerează că obezitatea poate fi tratată sau prevenită prin creşterea consumului de alimente cu aport energetic scăzut, precum ciupercile.

Sunt veşti bune pentru populaţia lumii din ce în ce mai afectată de obezitate, ţinând cont de faptul că această problemă de sănătate implică şi un grad destul de ridicat de apariţie a bolilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer sau a diabetului.

În prima săptămână a experimentului, câţiva participanţi au fost serviţi, timp de patru zile, cu mâncare ce conţinea carne de vită, iar ceilalţi au primit ciuperci. În săptămâna următoare, meniurile s-au schimbat.
S-a constatat că, aşa cum era de aşteptat, aportul energetic era semnificativ mai mare după consumul mâncărurilor ce conţineau carne, comparativ cu consumul de ciuperci. În medie, diferenţa era de 420 de calorii şi 30 de grame de grăsimi pe zi în timpul experimentului de patru zile. În schimb, nu au fost diferenţe prea mari între calificativele acordate de cele două grupuri pentru aspectul mâncării, pofta de mâncare, saturaţie şi saţietate.

„Cel mai intrigant aspect a fost faptul că subiecţii au acceptat fără probleme ciupercile ca un substitut pentru carne. Mai mult decât atât, nu au simţit nevoia să compenseze aportul scăzut de calorii cu o masă în plus în aceeaşi zi”, au anunţat realizatorii studiului. Constatările din cadrul acestui studiu confirmă datele iniţiale, potrivit cărora înlocuirea pe o perioadă de un an a unui hamburger de 100 de grame cu aceeaşi cantitate de ciuperci ar duce la eliminarea a peste 18.000 de calorii şi aproape 3.000 de grame de grăsime din organism, fără să fie nevoie să se schimbe şi altceva în regimul alimentar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciupercile, bune pentru siluetă.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciupercile, bune pentru siluetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei