Sucurile şi dulciurile îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare a copiilor, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici, informează cotidianul The Telegraph, în ediţia online.
Profesorii şi părinţii sunt îngrijoraţi că aceste noi dezvăluiri ale cercetătorilor vor încuraja consumul de mâncare nesănătoasă cu un conţinut ridicat de zahăr, care la copii produce un exces de energie.
Cercetătorii britanici sunt totuşi de părere că nişte gustări servite la intervale de timp mai mici ajută mai mult copii în procesul de învăţate decât cele mai rare şi bogate.
"Nu există nici o dovadă că zahărul cauzează un exces de energie. În schimb, putem demonstra că ajută în procesul de concentrare. Copiii cu vârste cuprinse între cinci şi zece ani au nevoie, pentru creierul lor, de o cantitate de glucoză de două ori mai mare decât adulţii. Spre deosebire de alte organe, creierul nu stochează energia, astfel încât el îşi obţine vitalitatea din elementele din sânge", a declarat profesorul David Benton, unul dintre autorii studiului.
(15 iul 2008, 11:59:44
Poate maine o sa scrieti si un articol despre produsele de la MC sau KFC si rolul lor deosebit in ameliorarea bolilor cardio-cerebro-vasculare!
De ce copiii nu inlocuiesc acel "dulce" cu un fruct ?
Pentru ca marile firme care finanteaza centrele de cercetare trebuie sa ne dovedeasca ca zaharul, alcoolul, tutunul sunt produse ecologice si chiar sanatoase consumate moderat!
Ma simt deja ingretosat!
PS: Mai schimbati si voi sursele de documentare. De ce nu un articol din National Geografic din 2007 (parca ianuarie) despre "bolile cardiovasculare vs dulciuri" ?