Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pierderea auzului a devenit o complicaţie comună a diabetului

Pierderea auzului este o complicaţie comună nerecunoscută oficial a diabetului, potrivit cercetătorilor americani, care au descoperit că surditatea este de două ori mai întâlnită în rândul diabeticilor decât în rândul persoanelor care nu suferă de această boală, potrivit Reuters.

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicine, pierderea auzului este foarte frecventă în rândul adulţilor diabetici.

La studiu au participat 5.140 de adulţi, cu vârsta între 20 şi 69 de ani, care au fost supuşi unor teste de evaluare a auzului. 399 dintre participanţi sufereau de diabet.

21% dintre bolnavii de diabet sufereau de o pierdere parţială sau totală a auzului de joasă sau medie frecvenţă, faţă de 9% dintre persoanele care nu sufereau de diabet.

În ceea ce priveşte auzul de înaltă frecvenţă, 54% dintre diabetici manifestau probleme, faţă de 32% dintre participanţii care nu sufereau de diabet.

 

Explicaţii.

Diferenţele de auz dintre diabetici şi non-diabetici s-au menţinut şi după ce s-au luat în considerare factori precum sexul, rasa, etnia, nivelul de educaţie şi cel al veniturilor, au spus cercetătorii.

Diabetul poate provoca pierderea auzului prin distrugerea nervilor şi a vaselor de sânge din urechea internă, potrivit cercetătorilor.

Asocierea dintre diabet şi pierderea auzului este o sursă de controverse încă din anii '60.

"Pierderea auzului poate fi o complicaţie nerecunoscută a diabetului. Pe măsură ce diabetul devine din ce în ce mai comun, boala poate fi un contributor major la pierderea auzului", a spus profesorul Catherine Cowie, de la Institutul Naţional de boli renale, digestive şi diabet, parte a Institutului Naţional de Sănătate din SUA.

 

Testarea auzului, analiză curentă.

Autorii studiului sunt de părere că testarea auzului ar trebui să devină parte a analizelor curente pe care trebuie să le efectueze diabeticii.

Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge, are două forme. În cazul tipului II, favorizat de obezitate şi stilul de viaţă sedentar, pacienţilor li se spune să încerce să-şi aducă greutatea la limite normale.

În schimb, diabetul de tipul I, care afectează mai ales tinerii, este o boală autoimună, adică sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugând celulele pancreasului care fabrică insulina, ce are ca rol transformarea zahărului (glucozei) în energie.

În ambele tipuri de diabet, excesul de zahăr din sânge afectează multe organe din corp, precum ochii, rinichii şi inima.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderea auzului a devenit o complicaţie comună a diabetului.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pierderea auzului a devenit o complicaţie comună a diabetului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei