Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interiorizarea emoţiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume

Interiorizarea emoţiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume, contrar părerilor tradiţionale conform cărora discuţiile despre acest tip de evenimente ar uşura durerile, indică un studiu publicat în Journal of Consulting and Clinical Psychology şi preluat de thisislondon.co.uk.

La studiu, realizat pe baza unui sondaj efectuat la câteva ore de la atentatul terorist de la World Trade Center, din New York, au participat peste 1.000 de americani.

Studiul a scos la iveală faptul că cei care şi-au interiorizat emoţiile în legătură cu acest teribil eveniment s-au simţit mai bine ulterior decât cei care au vorbit deschis despre temerile lor.

Autorul studiului, profesorul Mark Seery, de la Universitatea din Buffalo, New York, spune că rezultatele contrazic teoriile moderne potrivit cărora exprimarea emoţiilor este extrem de importantă în depăşirea unor crize.

 

Ascunderea emoţiilor.

"Ar trebui să le spunem oamenilor mai degrabă că nu este greşit să nu vorbească despre gândurile şi sentimentele lor după ce au trecut printr-o traumă colectivă", a spus acesta. "De fapt, pot trece peste traumă cu succes şi, potrivit rezultatelor noastre, chiar mai bine decât cei care vor să vorbească", a adăugat profesorul.

Seery, expert în psihologia stresului, a trimis câte un e-mail la peste 2.000 de persoane, la câteva ore de la atentat, pe 11 septembrie 2001, rugându-le să-şi "împărtăşească gândurile în legătură cu evenimentele şocante de astăzi". Toate persoanele participau deja la un alt studiu efectuat de universitate. 75% dintre aceste persoane au ales apoi să ofere cu regularitate, timp de doi ani, informaţii despre starea sănătăţii lor.

Spre marea surpriză a profesorului, persoanele care şi-au interiorizat emoţiile şi-au revenit mai repede şi au avut mai puţine probleme fizice şi mentale decât cei care au ales să vorbească despre temerile lor. Mai mult, cei care aveau cea mai proastă stare a sănătăţii erau cei care vorbiseră cel mai mult despre traumă.

Seery spune că oamenii interiorizaţi nu trebuie să sufere presiuni, să fie obligaţi să se destăinuie, pentru că ascunderea emoţiilor poate fi o modalitate de a trece peste o traumă.

Se crede că supraîncărcarea creierului şi concentrarea impusă de reluarea emoţiilor împiedică formarea memoriei.

Unii psihologi cred, însă, că interiorizarea emoţiilor poate fi eficientă pe termen scurt, dar că poate conduce la apariţia de flashback-uri şi coşmaruri pe termen lung.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interiorizarea emoţiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume.
 Vizualizări articol: 2057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interiorizarea emoţiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TERO DACTILU trimis de
( 3 iun 2008, 18:40:23
Traim intr-o societate omeneasca PARANOICA, in care TEAMA este unicul criteriu de actiune. Oriunde, pentru orice, se asigura IN PRIMUL RAND SECURITATEA, si abia APOI se mai discuta si altceva. Aceasta PARANOIA este indusa in proportie de 90% de presa care cauta cu orice pret SCANDALUL, atentatul la bunul simt si la viata personala a celebritatilor, dar si POPULARIZAREA EXAGERATA (si absolut inutila) a ATENTATELOR si a ATENTATORILOR, a TERORISTILOR ! Exact ASTA urmaresc acestia, PUBLICITATE cat mai mare ! Ce s-ar intampla daca, in urma unui atentat, nu s-ar alarma nimeni, nu ar fi informata intreaga planeta despre acesta ? Ecourile s-ar stinge, atentatele s-ar stinge, teroristii s-ar stinge. Si ar fi, din nou, o civilizatie normala. Apropos, cine-i Bin Laden ala ? De fapt, nici nu ne intereseaza, n-a realizat NIMIC constructiv la viata lui. ZERO.
2.   Hai sa ne dam cu parerea trimis de
( 4 iun 2008, 09:34:37
Cei mai buni suntem toti la datul cu parerea. Cati dintre cei care au scris porcariile astea au trecut prin traume psihice? De ce naiba mereu gasim subiecte de discutie la care nu ne pricepem sau ne place sa vorbim despre lucruri pe care nu le-am trait. Daca tot sunteti asa destepti va doresc sa aveti parte de un razboi psihologic, sa ajungeti ciuca bataii de joc a unor canalii, sa vad atunci daca va mai da mana sa discutati discutii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei