Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de cârnaţi creşte semnificativ riscul de cancer la colon

Persoanele care consumă zilnic cel puţin un cârnat sau trei felii de bacon prezintă cu 20% mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la colon, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, preluat de telegraph.co.uk.

Profesorul Martin Wiseman, consilier ştiinţific şi medical în cadrul World Cancer Research Fund (WCRF) din Marea Britanie, spune că a descoperit o asociere semnificativă între consumul de carne procesată şi cancer la colon.

Produsele din carne procesată, precum cârnaţii, şunca, baconul, salamul, cremvurştii şi hamburgerii, sunt conservate prin afumare, sărare sau prin adăugarea de aditivi chimici alimentari.

Cercetătorii britanici au descoperit că aproape jumătate din cazurile de cancer pot fi prevenite dacă se fac schimbări în stilul de viaţă, care vizează o dietă mai sănătoasă, utilizarea cremelor de protecţie solară, evitarea fumatului şi limitarea consumului de alcool.

În octombrie 2007, un raport al acestei organizaţii sugera că persoanele care consumă des carne roşie şi procesată prezintă foarte multe riscuri de a se îmbolnăvi de cancer la colon.

Specialiştii de la World Cancer Research Fund spun că mai sunt necesare studii care să confirme rezultatele acestui studiu.

 

500 de grame de carne roşie săptămânal.

Cercetătorii recomandă un consum maxim săptămânal de 500 de grame de carne roşie şi evitarea produselor din carne procesată. Carnea roşie, precum cea de vită, porc şi miel, este o sursă valoroasă de nutrienţi şi nu creşte la fel de mult riscul de cancer la colon ca produsele din carne procesată.

Cancerul la colon se situează pe locul al doilea în topul formelor letale de cancer, după cel pulmonar.

Anual, numai în Marea Britanie, 5% din oameni dezvoltă cancer la colon, iar alţi 16.000 de bolnavi mor din cauza acestei boli.

Carnea poate produce cancer prin mai multe căi, de exemplu, este o sursă de grăsimi saturate şi fier, elemente cancerigene, indică WCRF. Carnea este, de asemenea, bogată în agenţi chimici care produc mutaţii genetice, precum nitrozamine, aminele heterociclice şi hidrocarburi aromate policiclice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de cârnaţi creşte semnificativ riscul de cancer la colon.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de cârnaţi creşte semnificativ riscul de cancer la colon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei