Numeroase studii efectuate de cercetători demonstrează că migdalele au un efect benefic asupra stării de sănătate şi se dovedesc a fi un aliat preţios în lupta cu kilogramele. Mai mult decât atât, datorită conţinutului caloric ridicat, migdalele sunt recomandabile în sezonul rece deoarece furnizează organismului o cantitate valoroasă de energie.
Deseori, migdalele sunt considerate în mod eronat ca fiind alimente prea energetice, dar de fapt consumul lor nu antrenează creşterea în greutate. Fiind plăcute la gust şi săţioase, ele reduc consumul altor alimente şi înlătură senzaţia de foame. Având în vedere că 28 de grame de migdale au un aport energetic de 160 calorii, mai bine ronţăiţi un pumn de migdale în locul unei pungi cu covrigei. Deşi migdalele nu sunt complet lipsite de substanţe grase, se pare că organismul uman nu absoarbe toate caloriile din aceste substanţe. Faptul că migdalele se mănâncă întregi, deci nu se mestecă în totalitate, permite lipidelor să nu fie asimilate în corp în totalitate, tocmai de aceea aceste fructe sunt indicate în timpul unei cure de slăbire. Evitaţi totuşi să consumaţi migdale în exces.
Sursă de magneziu.
O cantitate de 28 de grame de migdale (un pumn) reprezintă o sursă excelentă de magneziu şi de vitamina E, aceasta din urmă fiind un antioxidant foarte eficient. În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine şi fibre, potasiu, calciu, fosfor şi fier, toate în 246 de calorii. Trebuie să ştiţi în egală măsură faptul că aceste fructe au un conţinut proteic ridicat, furnizând 19 grame de proteine pentru fiecare 100 de grame consumate, adică acelaşi aport de proteine ca şi în cazul produselor din carne. În plus, conţinutul ridicat de vitamina E face migdalele indicate în tratamentul problemelor tenului, fiind însă eficiente şi pentru revigorarea părului. Consumând trei migdale pe zi, veţi beneficia de efectul revitalizant pe care îl au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate de vopsirile repetate.
Datorită acestor substanţe atât de necesare organismului pe care le conţin, migdalele sunt un atu extrem de preţios pentru sănătate, contribuind în special la reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare, dar şi la scăderea nivelului colesterolului care, în exces, se acumulează în artere şi le blochează. Consumul de migdale are acelaşi efect ca unele medicamente care ajută la reducerea nivelului colesterolului.
5 migdale pe zi.
Hipotensivii sunt, de asemenea, sfătuiţi să consume în medie cinci migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate în insomnii, anemii şi astm bronşic. Dată fiind marea putere nutritivă a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderaţie: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz.