Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 5 dec 2007 - Anul XII, nr. 291 (3661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări

Copiii cu greutate mai mică la naştere devin adulţi depresivi

Copiii cu greutate mai mică la naştere prezintă riscuri mai mari de a suferi de depresie şi anxietate în viaţă, potrivit unui studiu realizat de cercetători britanici şi canadieni publicat în Biological Psychiatry, informează Reuters.

Condiţiile ostile din uter, care influenţează dezvoltarea fătului, pot provoca şi apariţia diferenţelor cerebrale, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Alberta, Canada, şi colegilor lor din Marea Britanie.

Cercetătorii au monitorizat, timp de 40 de ani, 4.600 de britanici născuţi în 1946.

"Am descoperit că până şi persoanele care au prezentat în timpul vieţii simptome slabe sau moderate de depresie s-au născut cu o greutate mai mică decât cei care au avut o mai bună sănătate mintală", au spus cercetătorii. "Cu cât greutatea la naştere este mai mică, cu atât individul are mai mari probabilităţi de a suferi de tulburări mentale în viaţa ulterioară", au adăugat aceştia.

Cercetătorii au analizat doar datele medicale, nu şi posibilele cauze. Cercetătorii spun că este posibil ca în momentele în care mamele sunt stresate, hormonii stresului să treacă prin placentă şi să ajungă la făt. Circulaţia sângelui spre făt este restricţionată, iar acesta primeşte mai puţini nutrienţi.

Specialiştii mai spun că o altă descoperire interesantă a fost că persoanele care au avut o greutate mai mică la naştere au achiziţionat mai greu anumite competenţe, precum statul în picioare sau mersul.

Nu toţi bebeluşii care se nasc cu o greutate mică sunt sortiţi să aibă o sănătate mintală proastă, spun cercetătorii, explicând că înregistrările din 1946 nu specificau dacă a fost vorba sau nu de naşteri premature. "Greutatea mică la naştere nu constituie neapărat o problemă. Dar copiii care se nasc cu o greutate mică din cauza condiţiilor ostile din uter" ar putea fi afectaţi de markerii stresului în timpul vieţii uterine, spun specialiştii.

Specialiştii afirmă că o concluzie care se poate trage din acest studiu este aceea că viitoarele mame trebuie îngrijite şi protejate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii cu greutate mai mică la naştere devin adulţi depresivi.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii cu greutate mai mică la naştere devin adulţi depresivi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de şalău in crusta de mac 700g file de şalău100g făină4 linguri seminţe de mac1 lingură coajă de lămâie rasă1 linguriţă boia de ardei dulce150ml ulei 2 lămâi± sare, piper Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să... Citeşte