Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfaturi

Igiena mâinilor, importantă în lupta contra infecţiilor care pot apărea iarna

Spălatul mâinilor este gestul de igienă de bază pentru a evita transmiterea maladiilor. Dar puţină lume ştie, de exemplu, că germenii se înmulţesc dacă se apelează la uscarea mâinilor cu aer cald.

Spălarea regulată a mâinilor este gestul esenţial pentru frânarea transmiterii bolilor. Pentru a evita micile maladii care otrăvesc cotidianul este necesară o prevenire, mai ales prin măsuri de igienă de bază.

Indiferent că este vorba de afecţiuni virale sau bacteriene, toate au un punct comun de transmitere de la individ la individ: prin intermediul mâinilor. Mâinile se folosesc, de exemplu, la trasul apei la toaletă, la atingerea ochilor, a gurii, ele ating sute de obiecte diferite în cursul unei zile (în medie, 30 pe minut).

Mâinile se spală întotdeauna cu apă şi săpun. O ştie toată lumea. Însă pentru ca spălatul mâinilor să fie eficace, Institutul naţional de prevenire şi educaţie în domeniul sănătăţii (INPES) din Franţa recomandă o durată de 30 de secunde, cu curăţarea mai ales a regiunilor dintre degete şi de sub unghii, necesară pentru eliminarea germenilor.

Spălaţi-vă mâinile după ce coborâţi din autobuz

Pentru uscarea mâinilor se folosesc şerveţele uscate şi curate. Sistemele de uscare cu aer cald aduc cu 87% mai mulţi germeni pe mâini decât un şerveţel.

Înainte de a prepara mâncarea, a îngriji bebeluşul, după plimbarea în parc sau cu metroul spălatul mâinilor trebuie să devină un gest reflex.

Spălatul mâinilor după utilizarea mijloacelor de transport în comun, a toaletelor etc., poate părea un lucru evident şi totuşi nu toată lumea o face. Un sondaj realizat de INPES a scos la iveală faptul că doar 53% dintre femei şi 39% dintre bărbaţi se spală pe mâini după utilizarea mijloacelor de transport în comun. 71,6% dintre bolnavi utilizează mijloacele de transport în comun, deci respectarea unui minim de igienă este necesară.

Prudenţă se recomandă în locurile publice cu trafic general, toalete, cabine telefonice, cărucioare de magazine universale, butoane de ascensor etc. Nu este bine nici să se cadă în cealaltă extremă, izolarea într-un mediu aseptic, care reduce posibilitatea de a trăi normal.

Microbi există peste tot, chiar şi în buzunar: pe telefonul mobil (care conţine aproximativ 20.900 de microbi pe cm²), telefonul fix, tastatura computerului, mouse etc. Aceste obiecte, mai ales dacă mai sunt utilizate şi de alte persoane, trebuie curăţate regulat. Cu titlu informativ, un birou conţine aproximativ 3.249 de bacterii pe cm² faţă de 8 bacterii pe cm² pe un scaun de toaletă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igiena mâinilor, importantă în lupta contra infecţiilor care pot apărea iarna.
 Vizualizări articol: 3484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igiena mâinilor, importantă în lupta contra infecţiilor care pot apărea iarna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei