Americanii mănâncă la restaurant, în medie, de cinci ori pe săptămână, cel mai adesea la cele de tip fast-food, fapt care duce la creşterea riscurilor de instalare a obezităţii, potrivit unui studiu la care au participat peste 12.000 de persoane, transmite AFP.
Cele mai populare restaurante la americani sunt cele de tip fast-food, pentru micul dejun şi prânz. Seara, americanii preferă tot fastfood-urile sau restaurantele „familiale”.
Indicele de masă corporală (IMC) al celor care mănâncă în astfel de restaurante de trei - şase ori pe săptămână este superior celui al persoanelor care preferă să mănânce acasă şi care iau masa în oraş doar de două - trei ori pe săptămână.
Fiecare masă luată în oraş săptămânal înseamnă o jumătate de kilogram în plus. Persoanele care mănâncă în oraş de două ori pe săptămână se îngraşă, în medie, cu 1,25 kilograme, în timp ce persoanele care mănâncă în oraş de trei ori pe săptămână se îngraşă, în medie, cu două kilograme, potrivit studiului prezentat la conferinţa anuală asupra obezităţii care a avut loc la New Orleans.
Oamenii au fost întrebaţi ce i-ar motiva să-şi schimbe obiceiurile alimentare. 50% dintre participanţii la studiu au afirmat că hrana sănătoasă ar trebui să fie mai ieftină.
„Pentru că oamenii vor continua să mănânce în oraş, ar trebui să li se ofere o alimentaţie sănătoasă, gustoasă şi la preţuri atractive”, potrivit profesorului Gary Foster, coordonatorul studiului.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Temple, Pennsylvania, în perioada 2004 - 2006.