Batonul de ciocolată care contribuie la creşterea cantităţii de antioxidanţi din organism, prevenind astfel o gamă largă de boli, de la maladii cardiace la cancer, a fost creat de o companie britanică, cunoscut furnizor de ciocolată al reginei Marii Britanii, informează dailymail.co.uk.
"Choxi+", care a fost lansată ieri pe piaţa britanică, a fost creată de compania Prestat.
"Choxi+" conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât alte mărci specializate în ciocolată sănătoasă.
Un baton de ciocolată conţine, se pare, mai mulţi antioxidanţi decât o jumătate de kilogram de varză de Bruxelles sau două kilograme de mere. În plus, se pare că are un gust deosebit de bun, existând în variantele neagră, cu lapte, cu mentă şi cu portocale.
În mod evident, ciocolata aceasta este un produs mai scump, un baton de 70 - 75 de grame costând aproximativ 1,99 lire sterline (2,86 euro), dar producătorul spune că două pătrate de ciocolată asigură necesarul zilnic de antioxidanţi.
O ciocolată normală "Choxi+" cu lapte conţine 409 de calorii, în timp ce varianta neagră are doar 356.
Alasdair McWhirter, editor al bestseller-ului "Foods that Harm, Foods that Heal", a declarat: "Oamenii trebuie să consume în continuare, zilnic, cinci porţii de fructe şi legume, pentru că acestea conţin fibre şi alţi nutrienţi care nu se găsesc în ciocolată".