Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie la frig!

Sterilitatea poate fi indusă de anexita cronică

Anexitele sunt inflamaţii ale anexelor uterului (trompele şi ovarele), şi se mai numesc salpingo-ovarite sau metroanexite (atunci când inflamaţia cuprinde şi uterul alături de anexe).

De obicei, leziunile apar la nivelul trompei, deoarece ovarul fiind mai rar atins de procesul inflamator. Leziunile produse de anexită apar pe ambele părţi ale aparatului genital, dar sunt mai accentuate într-o singură parte. Simptomatologia anexitelor se caracterizează prin dureri de abdomen şi durerea de spate, fe­bră, secreţie vaginală sau pier­­deri de sânge.

Anexita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni pe care le poate avea o femeie în sfera genitală iar în această perioadă este o boală de sezon care aduce cu ea dureri în regiunea pelviană însoţite de febră, modificări urinare sau secreţii vaginale. Factorul principal şi cel care declanşează o anexită, este variaţia de temperatură. Această variaţie de temperatură şi vestimentaţia nepotrivită cu vremea de afară, duce la apariţia inflamaţiei în zona vaginală.

Asociată cu un factor microbian, anexita duce la complicaţii grave. Pe lângă inflamaţia anexelor, apare inflamaţia uterului şi sângerare în zona vaginală. Astfel, se poate ajunge la metroanexită când factorul infecţios pertinent duce la apariţia de pungi de puroi la nivelul trompelor. În cel mai rău caz, se poate ajun­ge la pelviperitonită, care se asociază cu dureri abdominale intense şi generalizate. Mai mult, apar cistitele (inflamaţia vezicii urinare), uretrocistitele (inflamaţia uretrelor) şi vaginită cu leucoreea specifică (secreţie vaginală urât-mirositoare).

Anexitele trebuie tratate corespunzător pentru că duc la cronicizări. Cea mai importantă con­secinţă a anexitei netratate este sterilitatea. Femeia poate rămâne însărcinată mai greu, este mai expusă sarcinii extrauterine sau chiar nu mai poate avea copii. De multe ori, o anexită poate fi confundată cu o apendicită, sau sunt cazuri în care femeile ignoră total semnele de boală.

Odată cu constatarea primelor semne ale afecţiunii, se recomandă consultul ginecologic şi urmarea tratamentului indicat de medic. Pentru ca tratamentul să-şi facă efectul, trebuie început imediat ce a fost constatată afec­ţiunea şi trebuie dus până la capăt, chiar dacă se poate întinde pe o durată mai ma­re. După o anexită, o femeie trebuie să se protejeze împotriva frigului, să aibă grijă să nu-i fie frig la picioare (este recomandată folosirea papucilor de casă), să încerce să nu se mai expună variaţiilor mari de temperatură şi să meargă periodic la ginecolog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sterilitatea poate fi indusă de anexita cronică.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sterilitatea poate fi indusă de anexita cronică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei