Ingrediente
- file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)
- ouă 2 buc.
- sare, piper după gust
- frișcă lichidă pentru gătit 100 gr.
- cartofi albi pentru fiert 500 gr.
- unt 50 gr.
- verdeață (pătrunjel, mărar)
Mod de preparare
Fileul de Șalău se asezonează cu sare și piper. Ouăle se bat cu telul pară, cu puțină sare și muștar, după care se adaugă făină în ploaie amestecându-se încontinuu până se formează o compoziție mai groasă, ca la clătite.Șalăul se tapetează cu făină, după care se dă prin bechamelul format și se prăjește în baie de ulei circa 15 minute.
Sosul de vin
Se pune la topit un cubuleț de unt, se adaugă vinul cu smântână lichidă omogenizată cu 2-3 lingurițe de amidon. Se lasă la foc mic, se asezonează cu sare, piper alb și zeamă de lămâie.
Se servește cu cartofi nature trași în unt, verdeață proaspătă și sosul de vin.
Vă dorim poftă bună!
P.S. Dacă nu reușiți, găsiți preparatul la noi acasă.