Ingrediente:
-1 kg creveți cruzi
-100 ml cognac
-zeama de la 2 portocale
-sos de soia
-orez basmatic
-unt
-verdeață
-ulei de măsline
Mod de preparare
Se decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu: foaie de dafin, piper boabe, zeama de portocală, cognacul, sos de soia.
Se lasă la fiert pana ce sosul capătă o consistență mai legată. Se strecoară totul, de preferință prin tifon.
După care se pune din nou pe plită la foc mic circa 15-20 minute, se asezonează cu sare, piper după gust.
Separat orezul basmatic (de preferință Scotti harj) se călește in unt (1 parte orez, 3 părți apă) și se lasă la fiert 15 minute la foc mic și capac.
La final se așează pe un platou, orezul, cozile de creveți, sosul rezultat și verdeață proaspătă. Se decorează cu felii de lămâie și portocală.
Poftă bună!