Midii proaspete care le găsiți la magazinele specializate cu raion pescăresc. (Metro, Auchan, Selgros)
Operații pregătitoare
Midiile se curăță cu un spălător de sârmă și se clătesc in 2-3 ape.
Legume pentru sos:anrei gras roșu, roșii, ceapă de apă, usturoi, verdeață.
Se călește usturoiul zdrobit la cuțit în ulei de măsline circa 100 ml, se adaugă ceapă tăiată cuburi, ardeiul gras tăiat cuburi, roșiile și ele tăiate cuburi mai mari. După ce se călesc se adaugă un pahar de vin alb, sare, piper, foi de dafin, crenguță de cimbru și apă cât cuprinde. Se dă un clocot de 15-20 minute până se leagă sosul. Se adaugă midiile și se lasă la foc mic cu capac maxim 10 minute, până se deschid carapacele. Se asezonează cu pătrunjel verde, după preferință se pot servi și cu mujdei.
Poftă bună!