Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.
Separat se face sosul de hribi cu smântână.
Se curăță hribii, se spală și se lasă la zvântat pe un prosop curat.
Se curăță 1-2 cepe, 3-4 căței de usturoi, după care se toacă în cuburi mici și se trag la tigaie în ulei de măsline circa 4-5 minute.
Se taie hribii în formă de cuburi, se adaugă peste ceapa și usturoiul călit, pentru a fierbe se adaugă 250 ml vin alb și 250 ml apă, sare după gust.
Se fierbe 30 de minute, după care se adaugă smântână.
Smântâna se face in felul următor:
500 gr smântână pentru gătit, 2 linguri de făină, o lingură de amidon din porumb, se amestecă bine cu telul, daca este compoziția groasă se poate adăuga puțină apă rece. Se dă un clocot la sos până se fierbe.
Separat se pune păstrăvul intr-o tavă, se toarnă sosul peste el și se mai dă la cuptor 20-25 minute la 180 de grade.
Se servește de preferință cu mămăliguță și mujdei.
Vă dorim poftă bună!