Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Napolitane cu ciocolată (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu în folie, ca să nu se înmoaie neplăcut. Tăiem din bucată atât cât avem nevoie și reambalăm restul blocului de napolitană.

Avem nevoie de:

2 căni miez de nucă, 3 linguri cacao, jumătate cană zahăr ( plus 2 linguri dacă dorim mai dulce), 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 3 linguri miere, 4 foi de napolitană mici, opțional o lingură de rom de calitate ( nu esență) sau lichior de portocală

Preparare:

Alegem miezul de nucă, să nu aibă rămase bucățele de coajă, apoi îl rumenim ușor, fie în tigaie pe aragaz, fie în tavă la cuptor. După ce s-a răcit îl trecem prin mașina de nuci sau prin blender, pentru mărunțire fină. Topim margarina. Când e lichidă dăm vasul de pe foc, punem mierea și amestecăm până e topită. Adăugăm zahărul și punem pe foc mic, până e topit și acesta. Adăugăm cacao, amestecăm să nu aibă cocoloși și la urmă adăugăm nuca. Mai dăm un clocot, amestecând mereu, până este o pastă consistentă. Dacă folosim, la final punem alcoolul. Lăsăm crema câteva minute să se răcorească, dar fără a se răci complet. Trebuie pusă călduță între foi. Nu o punem fierbinte, pentru că devin gumoase, dar nici complet rece, pentru că nu se mai poate întinde. Peste foile umplute punem o hârtie și un tocător, peste care plasăm simetric două greutăți ( de pildă, două kilograme de orez ambalat). Lăsăm să se răcească lent, în cămară sau într-o cameră mai răcoroasă, dar nu la frigider. Poate fi tăiată după cel puțin 3-4 ore. Dacă a fost corect preparată crema, napolitana este în final crocantă și pare umplută cu ciocolată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Napolitane cu ciocolată (de post).
 Vizualizări articol: 4583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Napolitane cu ciocolată (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte