Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2020 - Anul XXV, nr. 235 (7540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăcintă cu răzălăi (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.

Avem nevoie de:

800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1 lămâie, 1 praf de copt, 1 cană de gem acrisor ( de prune sau vișine), 100 g nucă măcinată, puțină sare, 2-3 pliculețe zahăr vanilat, o lingură esență de rom, opțional un vârf de linguriță curcuma praf pentru culoare galbenă

Preparare:

Punem într-un vas mai larg 700 g făină, curcuma dacă folosim, sarea și praful de copt, coaja rasă de la lămâie și amestecăm bine. Turnăm zahărul, uleiul și o jumătate de cană pentru ceai cu apă în care am stors jumătate de lămâie. Amestecăm și frământăm bine. Lăsăm aluatul să stea 15 minute. Între timp amestecăm gemul cu nuca măcinată și esența de rom. Trebuie să rezulte o cremă deasă, dar care încă este ”tartinabilă”. Oprim din aluat cam un sfert deoparte. Restul îl întindem foaie și îl punem în tavă de 30x40 cm ( pentru tavă mai mică folosim rețeta pe jumătate). Nu e nevoie să ungem tava, aluatul este unul fraged și nu ar trebui să se lipească. Apăsăm aluatul bine și înțepăm des cu o furculiță. Ungem toată suprafața cu gemul cu nucă. Luăm restul de aluat și restul de făină și le frământăm până făina este integrată complet și aluatul e tare, ferm, uniform. Cu o răzătoare cu ochiuri mari radem cât mai uniform distribuit peste gem aluatul rămas. Coacem în cuptor mediu încălzit 40 de minute, până începe a se rumeni doar ușor pe margine. Scoatem prăjitura și presărăm zahărul vanilat sau zahăr pudră. Lăsăm la răcit în tavă și abia apoi tăiem prăjitura și putem scoate bucățile din tavă. Păstrăm platourile cu prăjitură la temperatura camerei, acoperite cu folie alimentară. Este foarte crocantă inițial și se frăgezește după câteva zile, dar este gustoasă oricum. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcintă cu răzălăi (de post).
 Vizualizări articol: 4874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăcintă cu răzălăi (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu răzălăi (de post) Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.Avem nevoie de:800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1... Citeşte