Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 280 (7281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Barabule bătrânești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt pentru cei ce nu postesc. Este delicios și sățios chiar și în versiune de post

Avem nevoie de:

4-5 cartofi mărișori, 4-5 foi de dafin uscate, 3 linguri ulei, o lingură oțet, sare și piper după gust, opțional o ceapă tocată și puțin pătrunjel

Preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi punem la fiert tăiați cuburi sau sferturi, în apă cu puțină sare. Apa trebuie să fie de un deget mai sus decât cartofii în oală. Când clocotește punem foile de dafin. Par multe, dar nu sunt. Cine iubește gustul de dafin poate pune chiar 2-3 în plus. Cine nu suportă dafinul poate pune câte o crenguță de cimbru în locul fiecărei frunze de dafin, dar gustul nu va fi la fel. Se fierbe acoperit, la foc mediu, până când cartofii se sfărâmă ușor. Scoatem cam o treime din cartofii fierți într-o farfurie adâncă, îi zdrobim bine, apoi scurgem apă din oala cu cartofii fierți astfel încât să rămână cam de un deget pe fundul oalei. Punem cartofii zdrobiți și amestecăm. Adăugăm oțetul și uleiul ( dacă folosim ceapă, o prăjim bine în ulei și o punem cu tot cu acesta). Mai lăsăm să clocotească puțin, ca să dispară mirosul de oțet și să se formeze sosul îngroșat. La final adăugăm din belșug piper, dacă e nevoie mai punem sare iar la servire presărăm puțin pătrunjel verde. Cine nu postește poate completa și cu puțină smântână. Această tocană simplă de cartofi se consumă fierbinte, cu mămăligă caldă și cu ceapă zdrobită și sărată ori cu murături. Este neașteptat de gustoasă și sățioasă și ne lasă acel nedefinit sentiment că am luat masa la bunici... 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barabule bătrânești.
 Vizualizări articol: 3918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Barabule bătrânești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Barabule bătrânești Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt... Citeşte