Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 277 (7278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești. Salata de vinete astfel obținută este la fel de gustoasă precum versiunea cu maioneză, dar mult mai ușoară și mai fină. Se face foarte simplu și se păstrează bine până la 24 de ore la rece

 

Avem nevoie de:

2-3 vinete medii, un cățel mare de usturoi, 2 linguri ulei (preferabil de măsline), 3 linguri semințe de susan alb, 2-3 linguri smântână consistentă sau iaurt grecesc dens, zema de la o jumătate de lămâie, sare, pătrunjel verde tocat pentru ornat.

 

Preparare:

Coacem vinetele pe flacără deschisă. Este important să dobândească acel gust ușor afumat. Le curățăm atent de coaja arsă, le rupem în fâșii pe lung și le lăsăm să se scurgă foarte bine. Tocăm vinetele, adăugăm usturoi, ulei și sare, acrim după gust cu zeama de lămâie. Într-o tigaie fără ulei punem la prăjit semințele de susan, amestecând mereu, ca să nu se ardă. Atenție, în doar câteva minute devin ușor maronii, uleioase și încep să pocnească. În acel moment răsturnăm susanul într-un mojar și îl zdrobim puțin. Apoi îl adăugăm cald în salată și amestecăm bine. La final adăugăm smântână sau iaurt grecesc și potrivim gustul de sare. Transferăm salata în vasul din care vom servi, presărăm pătrunjel verde tocat și picurăm niște ulei. Se poate presăra sumac acrișor sau puțină boia dulce sau se poate garnisi cu gogoșari în oțet sau cu felii de roșii. Preparatul se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire. Îl putem păstra o zi la frigider, în vasul acoperit cu folie de prospețime. Îl servim cu pâine proaspătă sau lipii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână.
 Vizualizări articol: 5336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești. Salata de vinete astfel obținută este la fel de gustoasă precum versiunea cu maioneză, dar mult mai ușoară și mai... Citeşte