Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 177 (7178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Musaca de chiftele şi vinete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest preparat este foarte rapid şi extrem de gustos, deşi e foarte simplu şi economic. Pregătirea durează doar câteva minute şi apoi nu trebuie decât să lăsăm totul în cuptor o oră.

Avem nevoie de:

2 vinete medii, 500 g carne tocată de porc sau amestec, 2 ouă, 2 cepe, 100 ml ulei, 4-5 căţei mari e usturoi, cca o cană pesmet, 500 ml suc de roşii, sare şi piper după gust

Preparare:

Spălăm vinetele, le eliminăm codiţele şi le tăiem pe lăţime în felii rotunde mai groase, cam de două degete. Presărăm puţină sare şi lăsăm vinetele câteva minute să elimine zeama amară. Dacă dorim putem rumeni feliile de vânătă în tigaia cu ulei, dar numai pe o parte. Nu este absolut necesar. Separat călim bine ceapa tocată în ulei, o punem peste carnea măcinată, adăugăm ouăle întregi, usturoiul ras, sare şi piper după preferinţă şi atât pesmet cât să obţinem o compoziţie suficient de deasă pentru a forma bile din ea. Luăm cu o lingură din amestecul de carne, facem în palme o bilă cât o caisă, o aplatizăm uşor şi  punem chifteluţa pe o felie de vânătă. În tavă aşezăm apoi şiraguri din perechile vinete-chiftele, în formă de omidă sau în straturi plate, după preferinţă. Dacă sunt aşezate ”în picioare” sau ”omidă” arată mai bine şi se pătrunde totul mai repede. Se poate folosi o cratiţă în care aşezăm cercuri concentrice sau o tavă dreptunghiulară în care punem şiruri drepte. După ce am pus totul în tavă, amestecăm sucul de roşii cu sare, piper şi puţin usturoi ras şi îl turnăm uniform peste musaca. Dacă nu avem suc de roşii folosim 3 linguri de pastă de tomate diluată cu apă până la 500 ml. Dăm la cuptor la foc iute pentru 30 de minute, apoi la foc mediu încă 30. Dacă observăm că sosul scade complet mai turnăm puţină apă caldă sau vin sec sau suc de roşii. Dacă se usucă şi rumeneşte prea mult deasupra preparatul, acoperim în cuptor cu o hârtie de copt umezită şi mototolită, apoi desfăşurată pe tavă. Preparatul este gata când furculiţa intră uşor în feliile de vinete. Se serveşte cald sau rece, cu smântână ori mujdei şi pătrunjel verde deasupra. Din aceste cantităţi ies 6 porţii care pot părea mici, dar preparatul este foarte consistent şi gustos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Musaca de chiftele şi vinete.
 Vizualizări articol: 5867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Musaca de chiftele şi vinete5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Musaca de chiftele şi vinete Acest preparat este foarte rapid şi extrem de gustos, deşi e foarte simplu şi economic. Pregătirea durează doar câteva minute şi apoi nu trebuie decât să lăsăm totul în cuptor o oră.Avem nevoie de:2 vinete medii, 500 g carne tocată... Citeşte