Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 29 (7030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Friptura Talianului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația mediteraneană și gustul execelent al preparatului rapid și foarte simplu de făcut.

 

Avem nevoie de:

4-6 pulpe mari de pui sau două jumătăți de pui întreg, 2 cârnați neafumați, 4 cepe, două lămâi, 4 căței de usturoi, o lingură rozmarin uscat sau 3-4 crenguțe proaspete, o cană de apă, o cană vin alb sec, sare și piper după gust, 2-3 linguri ulei

 

Preparare:

Punem carnea în apă sărată cu 1-2 ore înainte de a o găti, pentru a deveni fragedă la gătit. Saramura se face cu o lingură de sare la litrul de apă. Carnea trebuie să fie complet decongelată când o scufundăm și trebuie să fie complet acoperită de apă. Putem pune o greutate pe carne ca să stea în lichid. Între timp spălăm bine lămâile și curățăm ceapa și usturoiul. Tăiem ceapa și lămâile în rondele groase de cca 5 mm și le aruncăm în tava în care vom face friptura. Punem din loc în loc și căței de usturoi, apoi presărăm rozmarinul. Turnăm apa în tavă. Scoatem carnea din saramură, o ștergem bine, o sărăm și piperăm după gust, o ungem bine cu ulei și o așezăm peste ceapă în tavă. Printre bucățile de pui putem pune bucăți de cârnați neafumați. Dăm la cuptorul mediu încins tava acoperită cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și calculăm cam o oră necesar de coacere pentru fiecare kilogram de carne. După 45 de minute scoatem tava, îndepărtăm folia și turnăm vinul în tavă apoi, cu o lingură, luăm zeamă și udăm bine friptura cu zeama și o dăm la copt înapoi, fără folie, ca să se pătrundă complet și să se rumenească. Din 15 în 15 minute repetăm ungerea cu zeamă. La final, după ce scoatem friptura, dar cât încă e foarte fierbinte definitivăm gustul dacă dorim cu mici cuburi de unt care să se topească pe carne sau cu câteva picături de ulei de măsline de bună calitate. Resturile de legume rămase în tavă le putem stoarce în sită iar zeama respectivă, fiartă până scade la jumătate și amestecată un 2 linguri de smântână foarte grasă va putea deveni un sos acrișor savuros și condimentat pentru friptura noastră sau pentru orice preparat din legume fierte, care au un gust mai fad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Friptura Talianului.
 Vizualizări articol: 3908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Friptura Talianului4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptura Talianului E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă adaptare a româncelor plecate la muncă în Italia la modul local de a găti. Certă este însă inspirația... Citeşte