Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 7 (7008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chișca din cartofi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică, dar este deosebit de gustoasă.

 

Avem nevoie de:

1 kg cartofi, 500 g piept de porc sau ceafă crudă, 250g slănină sau costiță afumată, 3-4 cepe tocate mărunt, sare, piper, 2-3 metri de mațe pentru cârnați, 2-3 linguri untură, opțional puțin cimbru și o cană de vin alb sec

 

Preparare:

Fiebem în coajă cartofii bine spălați și cât încă sunt calzi îi curățăm și îi dăm prin mașina de carne sau prin răzătoare. Nu facem operațiunea când s-au răcit, pentru că devin cleioși! Separat tăiem cuburi măricele pieptul de porc și slănina și le prăjim bine în o lingură de untură. Le scoatem când sunt bine rumenite și le trecem prin mașina de tocat carne cu sita mare. În untura rămasă în tigaie călim bine, îndelung, ceapa tocată, cu puțină sare. Când e rumenită bine, amestecăm toate și frământăm ușor, apoi adăugăm dacă e necesar sare, piper, eventual puțin cimbru. Spălăm bine mațele în apă cu puțin oțet și umplem lejer cu compoziţia de cartofi cu carne, răsucind din loc în loc, pentru a se forma niște cârnăciori. Înțepăm ușor din loc în loc cârnăciorii cu un ac gros, ca să nu crape la tratarea termică, apoi îi ungem din belșug cu untură, pe fiecare în parte. Îi punem într-o tavă, turnăm o cană de apă și eventual o cană de vin și dăm totul la cuptorul bine încins cca 40 de minute. În acest timp întoarcem periodic cârnații, pentru a se rumeni uniform. Îi servim calzi, cu mujdei de usturoi sau cu murături. Sunt ușor crocanți la exterior, dar moi și plăcuți în interior, în timp ce gustul este unul surprinzător de plăcut, de cârnați, friptură și garnitură de cartofi în același timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chișca din cartofi.
 Vizualizări articol: 7179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chișca din cartofi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chișca din cartofi Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică,... Citeşte