Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este foarte gustos preparatul final. Rețeta este pentru 6 gurmanzi.
Avem nevoie de:
O conopidă de cca. 1 kg, 400 ml smântână cu 20 la sută grăsime sau mai grasă, 6 linguri pesmet, jumătate de pachet unt, 250 g cașcaval ras, sare și piper după gust, opțional un praf de chimen sau de nucșoară
Preparare:
Punem la fiert 3 litri de apă cu niște sare. Desfacem conopida buchețele, le spălăm bine. iar când clocotește apa punem buchețelele și le opărim 4-5 minute, nu mai mult. Le scoatem, le aruncăm în apă foarte rece, apoi le scurgem bine în strecurătoare. Ungem bine cu unt o tavă și o tapetăm cu mult pesmet. Încingem cuptorul la temperatură maximă. Punem buchețelele de conopidă și mici bucățele de unt în tavă. Batem puțin smântâna cu sare, piper și eventual nucșoară sau praf de chimen, apoi turnăm peste conopidă. Deasupra punem tot cașcavalul și presărăm puțin pesmet. Dăm totul la cuptor, reducem temperatura la mediu și lăsăm cca. jumătate de oră. În final trebuie să iasă un preparat rumen și plăcut mirositor, care se servește cald, cu puțin pătrunjel verde presărat deasupra. Este sățios și foarte gustos, dar nu este indigest, ci fin și ușor. Chiar merită încercat!