Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2017 - Anul XXII, nr. 155 (6571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.

Avem nevoie de:

4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2 linguri miere polifloră, o cană de smântână grasă sau imitaţie de frişcă lichidă, 2 linguri zahăr vanilat, 4 pliculeţe gelatină, o lingură zeamă de lămâie, opţional un vârf de cuţit cream tartar şi un blat de tort

Preparare:

Batem frişca cu 2 linguri de zahăr, mierea şi vanilia şi o dăm la rece. Punem gelatina la înmuiat cu jumătate de cană de apă rece. Albuşurile le separăm cu grijă şi le punem într-un vas foarte curat. Dacă are urme de grăsime, acestea nu se vor bate bine. Adăugăm peste albuşuri căpşunile zdrobite (păstrăm câteva întregi doar pentru decor), praful tartar, dacă folosim, sau zeama de lămâie, zahărul. Batem totul bine, până ce devine o spumă aerată, destul de densă, precum neaua de albuşuri pentru bezea, dar de culoare roz. Pregătim la îndemână fie cupele în care vom servi, fie blatul de tort feliat subţire. Încălzim gelatina până se topeşte complet, dar fără să fiarbă. Punem în ea o lingură de spumă de căpşuni, amestecăm repede, apoi turnăm toată gelatina peste spumă şi amestecăm bine. Deasupra punem şi frişca răcită şi amestecăm repede, cu mişcări ample, de sus în jos, ca să încorporăm frişca înainte de a se închega amestecul cu gelatină. Turnăm totul în cupe frumoase de sticlă sau folosim amestecul pe post de cremă într-un tort cu blat foarte uşor, spongios. Amestecul se poate orna cu căpşuni întregi, frişcă, frunze de mentă sau doar cu bomboane mici. Trebuie să stea la rece minimum o oră, timp în care spuma se va închega uşor, asemănător cremei din tortul Diplomat. Se serveşte cât mai rece şi este absolut delicioasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere.
 Vizualizări articol: 6379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.Avem nevoie de:4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2... Citeşte