Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mazăre cu muștar (rețetă rapidă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.

Avem nevoie de:

2 cepe medii, 3-4 linguri ulei, o pungă de mazăre congelată, o lingură de zahăr, 2 linguri de oțet, 2-3 bucăți de gogoșari în oțet pentru aspect, 2 linguri pline de muștar, o lingură făină albă, sare și piper după preferință, opțiopnal pătrunjel verde tocat și un cârnăcior de calitate

Preparare:

Este importat să NU decongelăm mazărea. Ea va rămâne în congelator până o punem în oală. Curățăm și tocăm fin ceapa. Punem ceapa tocată cu uleiul la prăjit, pe foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie bine și își schimbă un pic culoarea. Scoatem punga de mazăre, o tăiem și răsturnăm boabele înghețate peste ceapa rumenită, păstrând tigaia pe foc. Amestecăm, turnăm puțină apă, cât să acopere de un deget mazărea. Dacă folosim cârnăcior, adăugăm felii din el. Presărăm zahărul – este obligatoriu pentru a scoate în evidență gustul plăcut de mazăre proaspătă. Acoperim și lăsăm să fiarbă la foc mediu până se pătrunde bine mazărea. De regulă durează 15-30 de minute, depinde de cât era de fragedă când a fost congelată. Testăm presând între degete 2-3 boabe, care ar trebui să se zdrobească foarte ușor când e gata. Presărăm peste mazăre făina, amestecăm repede, adăugăm oțet, muștar, sare și piper și mai lăsăm să dea un clocot. Dacă e prea puțin lichid, mai turnăm și un strop de apă, pentru a se forma un sos nu foarte gros. La final adăugăm felii de gogoșar în oțet și eventual pătrunjel verde. Stingem aragazul și lăsăm acoperit preparatul încă 10-15 minute. Este excelent cald sau rece. În versiunea fără carne poate fi și o minunată garnitură la chiftele sau grătar de orice fel. Se asortează perfect și cu chiftele de cartofi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazăre cu muștar (rețetă rapidă).
 Vizualizări articol: 6188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazăre cu muștar (rețetă rapidă)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte