Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 14 apr 2017 - Anul XXII, nr. 85 (6501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pască fără aluat (cu brânză de vacă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească îndelung păscuţe cu tot felul de ornamente. Este însă absolut delicioasă şi se pregăteşte rapid. Durează mai mult până se răceşte şi poate fi extrasă din formă pentru a fi consumată…

Avem nevoie de:

700-800 g brânză de vaci foarte bine scursă, 1 plic praf de budincă de vanilie sau cu aromă de frişcă, 4-5 ouă mari, 5-6 linguri făină albă, un praf de copt, un pahar smântână foarte grasă şi groasă, 10-12 linguri zahăr tos, 4 pliculeţe de zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie pur, coaja de la o lămâie mică, opţional 150 g stafide aurii, un vârf de cuţit de sare, unt şi pesmet sau griş pentru tapetat forma.

Preparare:

Folosim brânză de vacă foarte proaspătă, din cea de la piaţă, care trebuie să fie bine scursă. Dacă nu avem aşa ceva, adică dacă avem brânză păstoasă de la supermarket sau o brânză prea umedă, va trebui să începem pregătirea cu o seară înainte. În acest caz punem brânza într-un tifon, o legăm bocceluţă şi o aşezăm într-un vas mai mare, acoperită bine peste tot cu făină de porumb obişnuită. Trebuie să stea astfel 12 ore minim, la loc răcoros. În acest timp, mălaiul va trage aproape toată umezeala din brânză. Ulterior îndepărtăm mălaiul (se poate folosi ca furaj pentru găini sau porci) şi scoatem cu grijă brânza din tifon. O zdrobim şi eventual o mărunţim cu un mixer vertical sau o trecem prin sită mare. Presărăm sarea şi praful de budincă peste brânză şi mixăm energic. Adăugăm peste brânză smântâna foarte groasă şi praful de copt şi amestecăm manual, foarte uşor, până se încorporează bine. Batem ouăle cu zahăr, coaja rasă de la lămâie, zahăr vanilat, până devin o spumă groasă, deschisă la culoare. Adăugăm făina şi amestecăm complet, apoi combinăm cu grijă cele două compoziţii, de brânză şi ouă. La final amestecăm şi stafidele, gustăm şi dacă e nevoie adăugăm puţin zahăr. Încălzim cuptorul la temperatura maximă.  Folosim o formă de tort cu pereţii detaşabili, de 24 cm diametru (sau mai mare, dacă acceptăm ca pasca să fie mai subţirică). Ungem bine interiorul cu unt moale şi tapetăm cu griş sau pesmet foarte fin. Turnăm uşor compoziţia în formă, cu grijă să nu depăşim două treimi din înălţimea acesteia, pentru ca pasca să nu se reverse când va creşte. Dăm tava în cuptorul fierbinte şi reducem temperatura cuptorului la 180 de grade sau la treapta medie. Ținem pasca la cuptor minim 35 de minute şi maxim 45, în funcţie de cuptor, până a crescut şi se rumeneşte frumos deasupra. Când o scoatem vom observa că pare încă uşor lichidă pe sub crusta de deasupra, dar aşa trebuie să fie. O manevrăm cu grijă şi o scoatem pe un loc perfect plan, unde se va răci în formă în următoarele 3 ore. După acest interval se poate da la frigider pentru alte 3 ore, cu tot cu formă. Abia apoi vom constata că s-a întărit complet, s-a lăsat un pic şi putem să o extragem cu grijă din formă şi să o punem pe platou. Dacă nu respectăm etapele, păscuţa va crăpa.

Se poate decora cu zahăr vanilat presărat printr-un şablon, chiar înainte de servire. Se păstrează numai la frigider. Este cremoasă, foarte gustoasă şi fină. Adică este printre cele mai gustoase sortimente de pască din ultimii ani…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pască fără aluat (cu brânză de vacă).
 Vizualizări articol: 12444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pască fără aluat (cu brânză de vacă)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pască fără aluat (cu brânză de vacă) Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească îndelung păscuţe cu tot felul de ornamente. Este însă absolut delicioasă şi se pregăteşte rapid. Durează mai mult... Citeşte