Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2017 - Anul XXII, nr. 43 (6459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dovleci pane, umpluți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o viață…

Avem nevoie de:

1-2 dovlecei de cca 20-24 cm lungime și minim 6 cm diametru, ulei pentru prăjit, sare, piper, un glob mic de mozzarella, 2-3 linguri cascaval, 100 g spanac decongelat și bine scurs, 100 g brânză de vaci cremoasă sau de capră, jumătate de cană de făină albă, 2-3 ouă, jumătate de cană pesmet

Preparare:

Spălăm dovlecelul și îl tăiem transversal în felii rotunde, groase de 1,5-2 cm, din care scoatem cu grijă miezul. Trebuie să obținem un fel de cerculețe în care se păstrează miez pe margine, dar din care au disparut complet zonele cu semințele. Capetele și partea cu semințele se toacă și se rumenesc bine în puțin ulei. Amestecăm într-un castron miezul de dovleac prăjit cu spanacul bine mărunțit și brânzeturile rase. Așezăm cilindrii de dovlecel pe hârtie de copt, cu deschiderea vertical, ca să îi putem umple îndesat cu compoziția cu brânză și să nivelăm. Introducem ușor o spatulă pe sub fiecare cerculeț umplut, ca să nu cadă brânza din interior, și tot cu grijă îl trecem succesiv, pe ambele părți, prin făină albă, ou și pesmet, apoi prăjim dovleceii până se rumenesc ușor pe ambele fețe. Scoatem feliile pe hârtie absorbantă și apoi le servim calde, cu salată proaspătă. Sunt crocante la exterior iar interiorul e moale și foarte elastic, dacă sunt servite calde. Preparatul este o surpriză adorată chiar și de cei care nu suportă dovleceii pane din cauza gustului modest și destul de fad. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dovleci pane, umpluți.
 Vizualizări articol: 6068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dovleci pane, umpluți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleci pane, umpluți Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o... Citeşte