O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate. Această reţetă este ideală mai ales pentru cazul în care casa se umple subit de colegii copiilor, care vor ronţăi cu plăcere maximă.
Avem nevoie de:
Un piept de pui dezosat mare (cca. 500-600 g), 2 felii mari de pâine albă, 150 g caşcaval mai dur, jumătate de pahar de lapte, 2 ouă, sare şi piper după gust, opţional un pic de nucşoară rasă, o cană de făină albă, o cană de pesmet, ulei pentru prăjit
Preparare:
Înmuiem feliile de pâine în lapte şi le stoarcem, apoi le mărunţim în blender şi le punem într-un castron. Mărunţim şi carnea de pui şi o punem peste pâine. Caşcavalul îl radem pe o răzătoare fină şi îl adăugăm ingredientelor din castron. Punem sare, piper şi eventual nucşoară. Dacă este prea moale compoziţie, adăugăm şi o lingură de pesmet. Batem ouăle cu puţină sare şi un strop de apă. Formăm beţişoare din compoziţia de carne şi brânză, le trecem prin făină, ou şi pesmet şi le prăjim în ulei bine încins. Pot fi servite ca atare sau putem diversifica puţin, dacă pe o parte dintre ”grisine” presărăm puţină boia afumată sau cimbru uscat sau chiar praf de usturoi. Aceste beţişoare se pot consuma şi reci, dar savoarea este maximă atunci când le servim călduţe, proaspăt rumenite. Nu este indicată însă reîncălzirea, nici măcar la cuptorul cu microunde.