Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2016 - Anul XXI, nr. 224 (6337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată de vinete cu iaurt şi susan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită mai ales prin Dobrogea, este de inspiraţie turcească şi nu foloseşte decât foarte puţin ulei, fără a pierde din savoare. În plus, se poate face şi în versiune dietetică cu vinete fierte, nu coapte.

Avem nevoie de:

3 vinete medii, 400 ml iaurt grecesc, 4 căţei de usturoi, o lingură pastă de susan sau 2 linguri boabe de susan, sare şi piper după gust, 2-3 linguri ulei de măsline, opţional roşii şi pătrunjel verde pentru ornat

Preparare:

Dacă nu avem iaurt grecesc, care este cremos şi gros, putem folosi iaurt obişnuit, din cel gras, pe care îl punem la scurs în frigider, pentru 24 de ore, într-o strecurătoare în care am pus strat dublu de tifon. Astfel zerul din iaurt va fi eliminat în mare parte, iar ceea ce obţinem este un iaurt grecesc de casă.

Vinetele pot fi fierte în coajă, în apă cu sare, sau coapte întregi după metoda clasică. Cel mai bun gust se obţine dacă le coacem direct pe flacără sau pe jar, fără tavă. După coacere le secţionăm în jumătăţi, le presărăm puţină sare şi le lăsăm minimum o oră pe o tavă înclinată, ca să scurgem zeama amăruie din ele. Apoi îndepărtăm cu grijă coaja arsă şi mai lăsăm vinetele o jumătate de oră într-o strecurătoare, ca să se scurgă cât mai mult din zeamă. Tocăm vinetele ca pentru salata obişnuită şi le amestecăm cu sare, piper, puţin ulei şi usturoiul zdrobit. Dacă avem pastă de susan (tahini), punem şi această pastă. Dacă nu dispunem de această pastă, prăjim uşor seminţele de susan într-o tigaie fără ulei, până devin bej şi încep să pocnească. Nu trebuie să se ardă, aşa că vom amesteca mereu. Imediat, cât sunt fierbinţi, le mutăm într-un mojar şi le zdrobim grosier. Chiar dacă amestecul pare prea dulce, ne vom abţine de la a adăuga oţet. Dacă ţinem morţiş să dăm o notă mai acidă, punem foarte puţină zeamă de lămâie, dar există riscul ca salata să se taie când adăugăm iaurtul. Oricum, iaurtul îi va conferi preparatului un gust uşor acrişor şi fin. Adăugăm susanul cald încă în pasta cu vinete. La final amestecăm cu grijă iaurtul în compoziţie. Garnisim cu felii de roşii şi pătrunjel verde şi putem presăra câteva seminţe de susan. Este savuroasă şi se poate utiliza inclusiv pentru umplut roşii mici, pentru aperitive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată de vinete cu iaurt şi susan.
 Vizualizări articol: 7083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salată de vinete cu iaurt şi susan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete cu iaurt şi susan Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită mai ales prin Dobrogea, este de inspiraţie turcească şi nu foloseşte decât foarte puţin ulei, fără a pierde din... Citeşte