Sunt delicate, delicioase și ușor de făcut. Pe orice masă, fie ea festivă sau doar în familie, vor arăta bine și vor cuceri definitiv aprecierile pofticioșilor prezenți.
Avem nevoie de:
Un piept de pui, un pumn de miez de nucă, 3 felii de pâine albă, 6 bastonașe de cașcaval, 6 bucățele de gogoșar în oțet, 2 căței de usturoi, un ou, sare, piper, mărar tocat, 3-4 linguri ulei, o lingură boia de ardei sau puțin cimbru uscat pentru aspect, jumătate de lămâie, opțional puțin praf de nucșoară
Preparare:
Separăm longutudinal pieptul de pui în 6 felii, ca pentru șnițel. Punem fiecare bucată între două bucăți de pungă de plastic și batem carnea ușor, tot ca pentru șnițel, cu grijă să nu o rupem. Sărăm și piperăm pe o parte fiecare felie. Punem pâinea albă la înmuiat cu apă rece sau lapte, o stoarcem bine și eliminăm coaja. Trecem nucile prin mașină sau le mărunțim bine la robot. Amestecăm pâinea, oul, nuca și usturoiul, mărar tocat, sare și piper după gust, foarte puțină coajă rasă de lămâie și puțină nucșoară, dacă folosim. Împărțim acest amestec în 6. Pe fiecare felie de carne bătută întindem uniform din această compoziție. Punem într-o margine un bastonaș de cașcaval și o fâșie de gogoșar și rulăm strâns. Legăm fiecare ruladă cu o sforicică foarte curată. Ungem ruladele cu ulei și le presărăm din belșug cu boia sau cu cimbru uscat. Dăm ruladele la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt în ea. Ținem ruladele la foc mediu cca 20 de minute în cuptorul încins prealabil, până ce scobitoarea intră foarte ușor în carne. Nu trebuie să se rumenească prea tare sau să se usuce! Imediat după scoaterea din cuptor, stropim ruladele cu zeamă de lămâie. Sunt incredibil de gustoase cu salată verde alături.