Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.
Avem nevoie de:
O cutie mare de compot de piersici fără coajă, o cutie cocktail de fructe exotice, o banană mare, 2 kiwi, un măr mare, 100 g stafide ( preferabil aurii), 2 ciorchini mici de struguri (albi şi negri),
sucul de la un grepfruit, o portocală şi ½ de lămâie, 100 g rom alb sau vodka fină, două linguri miere, 500 g înghețată( de zmeură, căpşuni, vanilie sau fructe de pădure), căpșuni și sos de ciocolată pentru ornate, opțional un praf mic de scorțișoară măcinată
Preparare:
Alegem cu grijă stafidele, să nu rămână codițe. Amestecăm sucurile de grepfruit, portocală şi lămâie cu romul alb/vodka, cu mierea şi cu stafidele. Tăiem cuburi ori feliuțe piersicile din compot. Banana şi fructele de kiwi le tăiem în jumătăţi de rondele, mărul în bucăți mici, boabele de struguri, dacă sunt mari, le tăiem în două. Amestecăm fructele cu stafidele, sucul de fructe și compoturile cu tot cu zeamă și cu scorțișoara, dacă folosim. Lăsăm la rece 2-3 ore, în vas acoperit. Înainte de servire, punem în boluri transparente fructele macerate, fără prea multă zeamă, iar deasupra punem cu cupa special sau cu lingura globilețe de înghețată. Garnisim cu căpșuni proaspete, sos de ciocolată și frunzulițe de mentă și servim imediat preparatul.