Este un preparat fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...
Avem nevoie de:
Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de salată verde, o lingură de oțet de mere sau zeama unei jumătăți de lămâie, sare, piper după gust, ulei de măsline, opțional 2-3 linguri de orez fiert, rece și o linguriță de mărar tocat.
Preparare:
Spălăm și scurgem bine salata verde. Curățăm ananansul și îl tăiem în cuburi. Presărăm pe el puțină sare și zahărul și amestecăm. Îl lăsăm să stea astfel minim 15 minute, timp în care lasă zeamă și devine mai moale.Tăiem salata în fâșii late și o așezăm pe platoul de servit. Tăiem cuburi mici sau în fâșii pieptul de pui și presărăm bucățelele de carne peste salată. Presărăm puțin piper și sare după gust. Scurgem bine de zeamă cuburile de ananas și le aranjăm peste restul ingredientelor. Dacă folosim orez fiert, îl amestecăm ușor, ca să se separe boabele, apoi îl presărăm peste salată. Deasupra adăugăm încă puțină sare și piper, iar dacă folosim și mărar, acesta trebuie tocat fin și îl vom adăuga ca ultim strat al salatei. Separat amestecăm 3-4 linguri de ulei de măsline cu zeamă de lămâie sau oțet și batem bine vinegreta, până începe să se îngroașe ca un sirop. Turnăm sosul peste salată chiar înainte de servire, ca să nu se înmoaie foile de salată între timp. Pentru mese festive, preparatul poate fi de asemeni folosit pe post de salată exotică, dar pentru un impact deosebit asupra mesenilor poate fi prezentat în jumătăți de ananas scobit. Este una dintre salatele pe care le vor adora inclusiv peenle car țin dietă pentru slăbit, pentru că ananasul din această salată face minuni pentru siluetă.