Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prune murate în oţet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în cazul achiziţiei… ei bine, le puteți transforma într-un sortiment foarte rafinat de murături. Prunele în oțet sunt delicate, gustoase și reprezintă compania perfectă pentru fripturi.

Avem nevoie de:

2,5 kg prune, 1 litru de apă, 500 ml oțet din vin, 250 g miere ( sau 150 g miere și 200 g zahăr), 10 g sare de bucătărie de orice fel, 6 cuișoare sau o lingură boabe de muștar galben, trei batoane de scorțișoară sau trei foi de dafin

Preparare:

În funcție de condimentele preferate, preparatul poate avea două versiuni, dar ambele sunt gustoase. Fie folosim muștar și foi de dafin, fie alegem combinația de cuișoare cu scorțișoară. Evităm însă să le amestecăm pe toate, pentru că nu se potrivesc prea bine și gustul final ar fi ciudat.

Punem prunele bine spălate în borcane. Nu încercăm să le extragem sâmburii, pentru că oricum este o operațiune dificilă la fructele insuficient coapte. Separat punem apa cu oțetul, sarea și combinația de condimente aleasă să dea în clocot 5 minute. La final amestecăm în lichidul cald mierea, fără să mai fierbem. Punem sub fiecare borcan o lamă de cuțit sau o coadă subțire de fruculiță, ca să nu crape, și turnăm câte puțin lichidul fierbinte peste prune. Capsăm borcanele cât sunt calde. Dacă dorim să le consumăm rapid, le lăsăm 7 zile la temperatura camerei, apoi le păstrăm în frigider până le consumăm. Dacă dorim să le păstrăm timp îndelungat, putem steriliza borcanele în baie de apă care clocotește la foc mic, timp de 20 de minute. Le lăsăm să se răcească în apa în care le-am încîlzit, apoi le ștergem și le depozităm la temperatura camerei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prune murate în oţet.
 Vizualizări articol: 9885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prune murate în oţet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte